Tänään on 27.03.2017 11:33 ja nimipäiviään viettävät: Sauli, Saul ja Torvald. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kamomillan konditoria: Juhlavat suklaamousset

Julkaistu: · Päivitetty:

Suklaamousse on yksi helpoimmista vegaanisista jälkkäreistä. Yksinkertaisimmillaan se valmistuu vaahdottamalla soija- tai kaurakermaa ja sekoittamalla sen joukkoon sulatettua maidotonta suklaata. Perusreseptiä voi muokata tilanteeseen ja makunystyröihin sopivaksi. Tässäpä on kokeiltavaksi kaksi uutta versiota: tähtianiksella maustetulla punaherukkasiirapilla höystettyä valkosuklaamoussea sekä fazerinamaista appelsiinisuklaamoussea. Punaherukat ovat yksi lempimarjoistani mansikoiden, mustikoiden ja vadelmien ohella. Satuin löytämään kaupan pakastealtaasta kotimaisia punaherukoita, ja heti alkoi päässäni raksuttaa, että haluan yhdistää ne makeaan valkosuklaamousseen. Tähtianis tuo tähän jälkiruokaan vielä oman pienen ja kivan lisänsä. Valkosuklaamousse punaherukkasiirapilla, 4–6 annosta punaherukkasiirappi 2 dl punaherukoita 1 dl vettä 2 rkl sokeria 2 tähtianista valkosuklaamousse 1 prk soijavispiä tai 2 prk kauravispiä (Alpro tai Planti) 80 g maidotonta valkosuklaata (esim. iChock) 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria hyppysellinen suolaa Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pienellä lämmöllä kymmenen minuuttia. Siivilöi hyvin ja anna jäähtyä. Vaahdota jääkaappikylmä soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Lisää suklaa, vanilja ja suola soijavispin sekaan. Annostele kulhoihin ja koristele punaherukkasiirapilla ja kokonaisilla punaherukoilla. Säilytä jääkaapissa.  Talvi tuo mukanaan sitrussesongin. Se tarkoittaa sitä, että saatan syödä yhdeltä istumalta kilon satsumoita! Sitrushedelmistä kannattaa hyödyntää myös niiden kuoren värillinen osa, sillä jo pieni määrä antaa valtavasti makua jälkiruokiin. Erityisesti appelsiinin kuori sopii mainiosti suklaan kaveriksi. Appelsiinisuklaamousse, 4–6 annosta 1 prk soijavispiä tai 2 prk kauravispiä (Alpro tai Planti) 100 g tummaa suklaata 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria hyppysellinen suolaa 1/2 tl raastettua appelsiinin kuorta Vaahdota jääkaappikylmä soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Lisää suklaa, vaniljajauhe, suola ja appelsiinin kuori soijavispin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Annostele kulhoihin ja koristele haluamallasi tavalla. Säilytä jääkaapissa. Vinkki: Kun raaka-aineet valitsee sopiviksi, mousset sopivat monenlaisiin ruokavalioihin. Plantin kauravispi sisältää soijalesitiiniä, joten sen tilalla voi käyttää GoGreenin kauravispiä tai SoyaToo!:n riisi- tai kookosvispiä, mikäli moussen pitää olla täysin soijaton. Suuri osa kaupoissa myytävistä tummista suklaista on vegaanisia, mutta myös vaaleiden ja valkoisten suklaiden ystäville löytyy jo yllättävänkin paljon eläinystävällisiä vaihtoehtoja. Perusruokakaupoista löytyvien vegaanisuklaiden listan löydät Vegaanituotteet-sivulta . Vielä laajemman valikoiman löydät, jos vierailet erikoisruokakaupoissa, kuten Vegekauppa, Punnitse ja säästä, Ekolo tai Ruohonjuuri.

Avainsanat: 1/4 aine aines annos antaa dl hyödyntää jääkaappi kattila kauppa kaveri kiehua kilon koristella kotimainen kun kuohkea kuori kuumenna käyttää lista lämpö löytää maku mikro minuutti muokata mutta määrä olla osa pieni pitää raaka riisi se sisältää sokeri suklaa sulata suola suuri syödä sähkövatkain säilyttää talvi tarkoittaa vaahto valkoinen valkosuklaa valmistua vanilja vaniljajauhe vaniljasokeri vegaaninen versio vinkki ystävä gluteenittomat hedelmä joulu jälkiruoat ja välipalat marja pähkinättömät soijattomat todella helpot