Tänään on 24.04.2017 14:29 ja nimipäiviään viettävät: Pertti, Albert, Altti ja Albertina. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

KOTONA: Lohikeitto pienin muutoksin perinteisestä

Julkaistu: · Päivitetty:

Muuntelin perinteistä lohikeiton ohjetta hieman, käytin liemenä  veden asemasta kasvislientä Keitosta tuli täyteläistä ja maku pyöristyi sopivasti. Pilkoin mukaan lanttua ja se sopi hieman makeana hyvin kokonaisuuteen. 5 perunaa pienittynä 1 iso porkkana lantteina pala lanttua pieninä kuutioina pala purjon valkoista osaa pienittynä vajaa 2 tl suolaa 7 dl kasvislientä kiehautettuna 8 maustepippuria, 1 laakerinlehti 2 dl ruokakermaa 10% 400 g kirjolohifilettä nahattomana ja kuutioina persiljaa Kiehauta kasvisliemi, lisää kattilaan kuoritut ja pienityt juurekset. Mausta ja anna kiehua, kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. Lisää ruokakerma ja kiehauta, lisää paloteltu lohi. Anna kiehua n 5 minuuttia. Keitto on valmis. Ripottele persiljaa tai tilliä annoksille Kalakeitto on nopea ja helppo ruoka. Sopii juuri nyt sateisena ja pimeänä päivänä.

Avainsanat: dl helppo iso juuri kattila keitto kiehauttaa kiehua kypsä lohi maku melkein minuutti nopea nyt ohje pala persilja peruna pieni porkkana ruoka ruokakerma se suola tilli valmis food/foodlover/ resepti/reseptit kalaruoka keitot