Tänään on 04.12.2016 20:25 ja nimipäiviään viettävät: Airi, Aira, Barbara ja Barbro. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Appelsiineja ja hunajaa: Nam nam parsakaalipihvit

Julkaistu: · Päivitetty:

Parsakaalia, tuota suurta herkkuani , on viime aikoina saanut tosi edullisesti taas halpismarketissa ,ja niinpä parsakaalia löytyy lautaseltani monta kertaa viikossa. Yksi suosikeistani on helppotekoinen parsakaalipihvi joka on niin namia:näin myös koirani Bambin mielestä,joka näitä tehdessäni odottelee makupalaa... ********************************************************************************* Parsakaalipihvit noin 400 gr parsakaalia;kukinnot sekä varret 2 kananmunaa mausteita :en laittanut ylös mutta tähän tuli yrttimaustetta,paprikaa,savupaprikaa ripaus,pizzamaustetta... 80 gr juustoa  raastettuna (käytin vuohenmaitofetaa,mutta mikä tahansa suhtkoht voimakkaan makuinen juusto käy tähän hyvin 1 kevätsipulin varsi,paloiteltuna  ja pienessä öljytilkassa pehmennettynä 1 dl vehnäjauhoa öljyä paistamiseen/uuniin Pehmensin parsakaalia ensin laittamalla kaalit kulhoon, jonka jälkeen kaadoin päälle kiehautettua vettä, Annoin olla näin noin 15 minuuttia minkä jälkeen hienonsin parsakaalit murusiksi monitoimikoneella. Laitoin muruset kulhoon, lisäsin pehmennetyn kevätsipulin ja kaikki muut ainekset; viimeisenä kananmunat kun massa on viileää.  En lisännyt suolaa koska sitä tuli riittävästi juustosta, mutta kannataa maistella ennen paistamista. Parsakaalipihvimassan annetaan tasantua noin puolisen tuntia jääkaapissa ennenkuin siitä muotoillaan pihvejä. Nämä voi paistaa joko pannussa öljyä käyttäen,keskilämmöllä, niin että yksi puoli saa väriä, ja sen jälkeen käännellä pihvit niin että toinenkin puoli saa väriä. Vaihtoehtoisesti  pihvit voi kypsentää uunissa niin että ne asetellaan öljytyn leivinpaperin päälle; myös pinta valellaan kevyesti öljyllä (käytin rypsiöljyä) . Uunissa pihvit kypsennettään 200 C-asteessa  noin 15-20 minuuttia per puoli, kunnes kummatkin puolet ovat saaneet väriä. Kun pihvit ovat kypsyneet,annetaan niiden jäähtyä ensin hetken ennen syöntiä. ********************************************************************************* Abulafian leipomo Jaffassa ja uuni missä herkut paistetaan. Osa herkuista jotka paistuvat tuossa uunissa. Täällä on lähes viikon ollut kauheita tulipaloja siellä sun täällä, ja ikävä kyllä osa täysin tahalleen sytytettyjä.Eilen suretti kuulla että Jerusalemin lähistöllä oleva Rama's Kitchen -ravintola oli täysin  tuhoutunut tulipalossa. En koskaan käynyt tuossa ravintolassa( se oli haave,joka nyt ei toteudu ...) ,joka oli ns. Farm to table-ravintola jossa lähes kaikki kasvatettiin itse tai ostettiin naapuritiloilta. Näyttää siltä että tuo tänne laittamani ravintolan linkki (englanniksi) on kaikki mitä ravintolasta jäi, ja on niin surullista ajatella miltä tuntuu Ramasta,omistajasta, jonka elämäntyö hävisi tuhkiin 20  vuoden jälkeen.Kotikin meni siinä. Huolestuttavaa oli myös se ,että tuo ravintola on lähellä suomalaisten perustamaa Jad Hashmona - kylää  ,jossa toissa vuonna vietettiin Suomen itsenäisyyspäivää , ja että tuli uhkasi myös Jad Hashmonan puutaloja.