Tänään on 08.12.2016 13:54 ja nimipäiviään viettävät: Kyllikki, Kylli, Magnhild ja Magna. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

40+ blogit: Mustekala, meriturilas

Julkaistu: · Päivitetty:

On se vaan niin kaunis. Meritursas, mustekalan yksi alalajike. Kun sen oikein valmistat saat "herrojen" herkkua. #plaah. Ei kun aivan oikeaa ruokaa. Näitä löytyy hyvällä maulla aseteltuna kalatiskeiltä. Mustekala, meriturilas ehdottomasti maailman kaunein kala. Voi pyhä isä kun se osaa olla komia. Saat myös hyvää ja kaunista ruokaa siitä. Valmistaminen ei ole vaikeata, mutta aikaa vie hetken. Ei aktiivista vaan passiivista ruoanlaittoaikaa. Mustekala kannattaa keittää kunnolla ensin. Keittäessä irtoaa "mustetta" sekä kalasta ei tule sitkeätä eikä "kumimaista". Valmistamiseen on monia eri tapoja. Eräät kertovat että turilas vaatii pakastamisen ja taas sieltä mistä kala tulee sekä käyttö on aktiivisempaa, sanotaan että se on tarua. Voit myös lisätä liemeen valkoviinin sijaan etikkaa, käytä silloin sitä 1 dl. Kaikista selityksistäja ohjeista huolimatta, onnistuin ja seuraavasti. MUSTEKALAA VALKOVIINISSÄ mustekalaa siivottuna 1 kpl vettä 1.8 l valkoviiniä 2 dl merisuolaa 2 rkl laakerinlehtiä 4 kpl Laita kaikki kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi.  Kun vesi kiehuu niin lisää mustekala kokonaisuudessaan kattilaan. Anna kiehua noin 40 minuuttia. Nosta kala pois ja jäähdytä nopeasti. Käytännössä mielummin jääpaloilla varustettua vettä. Anna kalan jäähtyä noin tunnin ajan viileässä. Leikkaa kala mieleiseen muotoon. Kannattaa jättää niitä lonkeroita ja "mulkeroita". Mausta lopullisesti. valkosipulia 5 kpl punainen chili 1 kpl timjamia 1 rkl voita 1 rkl suolaa mustapippuria Pilko valkosipuli, chili ja tuore timjami.  Kuumenna pannu ja kuullota voin kanssa kaikki.  Lisää pilkotut mustekalat ja freesaa kauttaaltaan kunnolla.  Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.