Tänään on 04.12.2016 10:12 ja nimipäiviään viettävät: Airi, Aira, Barbara ja Barbro. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

40+ blogit: Sunnuntaibrunssi

Julkaistu: · Päivitetty:

Moikka ja tervetuloa brunssille! Sain kokeiltavaksi Blogger´s Inspiration tapahtumasta Santa Marian ja Risentan tuotteita, joilla oli tarkoitus valmistaa brunssi New York -tyylillä. En tällä kertaa matkannut ihan New Yorkin makumaailmaan vaan inspiroiduin ottamaan mukaan myös omia suosikkejani.  Herkulliseen brunssiin valmistin tuorepuurolasin persimohillolla, feta-parsakaalipiirakoita, kvinoa-kasvismuffinseja, siemennäkkäriä ja tietenkin mukaan myös miesten tex-mex makuja. Tein myös meille raikkaan veriappelsiinismoothien. Tex-Mex jutut tein perinteisilla Santa Marian mini taco tubs -veneillä. Nämä pienet, rapeat, friteeratut maissikuoret ovat todella kätevät, joihin on helppo koota annos. Jauhelihan maustoin punaisella paprikalla ja Santa Marian spice mixi -mausteseoksella. Mukaan tein myös perinteisen avocado-guacamolen. Tämä oli ehdottamsti meidän miesten mieleen. Siemennäkkäriin kokeilin uutena makuna Risentan Vadelma & Kookos Granolaa sekä Risentan paahdettuja auringonkukansiemeniä, jotka ovat myös älyttömän hyviä naposteltavia sellaisenaan. Ohjeena käytin perusnäkkäriohjetta, jota on helppo muunnella erilaisilla siemenillä. Siemennäkkäri 3 munaa 3 rkl perunajauhoja  1 tl suolaa 1dl Risentan auringonkukansiemeniä 1dl Kuorittuja seesamsiemeniä 1dl kurpitsansiemeniä 2 dl Risentan Vadelma & Kookos Granolaa 1dl kaurahiutaleita Sekoita ainekset keskenään ja levitä tasaisesti leivinpellille. Tasoita niin, ettei jää rakoja. Paista 175C ja n. 25 min. Aika riippuu vähän siemenistä. Anna jäähtyä ja kuivata. Itse olen huomannut ettei kannata laittaa muovipussiin, silloin rapeus häviää. Brunssin kruunasi Risentan vanilja-kookostuorepuuro persimohillolla. Tuorepuurolasin pohjalla laitoin Risentan Granolaa ja sitten kerroksittain persimoa ja vanilja-kookostuorepuuroa, päälle vielä vähän Granolaa. Herkullinen jälkiruoka on valmis! Persimot ovat nyt parhaimillaan ja itse käytän niitä paljon salaateissa ja tuorepuuroissa. Persimot soseutuvat helposti sauvaseikoittimella. Teemu Laurellin Risentan vanilja-kookostuorepuuroreseptin löydät täältä (klik) . Olen ihan koukussa tähän yhdistelmään. Tuorepuuro saa niin pehmeän maun kookosmaidolla.  Näillä herkuilla voisi aloittaa vaikka jokaisen päivän! -tuulanneli // Osa tuotteista saatu lehdistönäytteenä Santa Marialta ja Risentalta //