KOTONA: Feta-parsa-kukkakaalipiirakka
» Lue blogi... Julkaistu: · Päivitetty:
Avainsanat:
100g
aines
dl
feta
jauhot
jäähdytä
kananmuna
kukka
kuutioida
margariini
maukas
mauste
melkein
minuutti
mustapippuri
muutama
parsa
parsakaali
piirakan
piirakka
pohja
raastaa
ruokakerma
suola
taikina
uuni
valkosipulinkynsi
vesi
kasvisruoka
leivonta
Eilen leivoin herkullisen piirakan, jossa kukkakaali ja parsakaali täydensivät toisiaan sopivasti. Yllätyin, miten hyvin ainekset synkkasivat keskenään, feta mehevöitti hyvin piirakkaa. Pohjasta tuli maukas ja rapea, käytin rouheaa, mannaryynimaista spelttijauhoa. Spelttipohja 3 dl täysjyväspelttijauhoja 100g kasvismargariinia puolikas tl suolaa, 1 kananmuna ja 1 rkl vettä Nypi jauhot ja margariini keskenään seokseksi. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteessa alatasolla noin 10 minuuttia. Täyte 360 g puolet parsakaalia ja puolet kukkakaalia nuppuina 1 valkosipulinkynsi raastettuna 1 pkt 200g Patros fetajuustoa 2 dl ruokakermaa 10% 2 kananmunaa puolikas tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria Keitä kukka- ja parsakaalinuput suolalla maustetussa niukassa vedessä. Vesi saa höyrystää kaalinuput melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä kaalit. Kuutioi feta. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle parsa- ja kukkakaalit sekä fetakuutiot. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä Hedelmät sopivat jälkkäriksi piirakan jälkeen .
Tykkää (0) · Älä tykkää (0) · Jaa blogi · Avaa välilehteen