Tänään on 04.12.2016 20:23 ja nimipäiviään viettävät: Airi, Aira, Barbara ja Barbro. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

KOTONA: Feta-parsa-kukkakaalipiirakka

Julkaistu: · Päivitetty:

 Eilen leivoin herkullisen piirakan, jossa kukkakaali ja parsakaali täydensivät toisiaan sopivasti. Yllätyin, miten hyvin ainekset synkkasivat keskenään, feta mehevöitti hyvin piirakkaa. Pohjasta tuli maukas ja rapea, käytin rouheaa,  mannaryynimaista spelttijauhoa.  Spelttipohja 3 dl täysjyväspelttijauhoja 100g kasvismargariinia puolikas tl suolaa, 1 kananmuna ja 1 rkl vettä Nypi jauhot ja margariini keskenään seokseksi. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla. Esipaista  pohjaa 200-asteessa alatasolla noin 10 minuuttia. Täyte 360 g puolet parsakaalia ja puolet kukkakaalia nuppuina 1 valkosipulinkynsi raastettuna 1 pkt 200g Patros fetajuustoa  2 dl ruokakermaa 10% 2 kananmunaa puolikas tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria Keitä kukka- ja parsakaalinuput suolalla maustetussa niukassa vedessä. Vesi saa höyrystää kaalinuput melkein kypsiksi. Valuta ja jäähdytä kaalit. Kuutioi feta. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle parsa- ja kukkakaalit sekä fetakuutiot. Kaada päälle ruokakermaseos. Paista 200-asteisen uunin  alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä     Hedelmät sopivat jälkkäriksi piirakan jälkeen .