Tänään on 03.12.2016 00:19 ja nimipäiviään viettävät: Meri, Vellamo ja Urda. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

40+ blogit: Sunnuntaibrussi New Yorkin malliin

Julkaistu: · Päivitetty:

Santa Maria* ja Risenta*  heittivät meille bloggaajille todella kivan haasteen tehdä terveellinen New York-tyylinen brunssi .  Pääsimme nauttimaan pari viikkoa sitten Teemu Laurellin valmistamasta NY brunssista BID2016-tapahtumassa ja saimme mukaamme kassin, jonka sisällöstä olisi tarkoitus valmistaa oma brunssi. Fiksu bloggari olisi tietysti kuvannut kassista paljastuneet tuotteet silloin kun ne olivat vielä koskemattomia mutta tällainen luova hösöttäjä kuten minä teki ensin ruuat ja kuvasi vasta sitten :) Kassin sisältö näytti kuitenkin tällaiselta. Risentan mustapapuja, granolaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Santa Marian kookosmaitoa, luomukardemummaa, vaniljatanko (jonka olen näemmä unohtanut tästä kuvasta kokonaan - upsista!) , guacamole-mausteseos sekä Taco Tubs-maissikuoria. Oivallinen setti alkaa suunnittelemaan sunnuntain herkullista brunssihetkeä. Rakastan brunsseja ja niitä pitäisi kyllä tehdä paljon useammin ja kutsua ystäviä viettämään sunnuntai aamupäivää brunssin merkeissä.  Päätin täyttää Taco Tubs-maissikuoret osittain "hävikistä herkuksi" periaatteella. Minulla oli jäänyt kotimaisia, tummia herkkusieniä jääkaapin perälle. Suikaloin sienet, pari porkkanaa, punasipulia sekä fenkolia ja kuullotin niitä öljyssä pannulla. Olin laittanut lauantaina illalla jo mustapavut likoamaan yön yli ja aamulla keitin ne kypsiksi. Tacokuoret uuniin lämpenemään ennen täyttämistä.   Avocado sauvasekoittimella soseeksi ja joukkoon Santa Maria guacamole pussi. Taco Tubsien täytteeksi tuli vielä lämmintä juustokastiketta, Chunky Salsaa ja pikkuriikkisen myös kevyttä ranskankermaa. Ja totta kai mustapapuja ja minitomaatteja sekä salaattia.   MUMS....kokille alkoi itsellekin tulla tässä vaiheessa jo nälkä!  Minä rakastan lämpimiä, pitkään hautuneita puuroja vaikka lapsena inhosinkin niitä istuen keittiönpöydän ääressä hämmentämässä puurolautasta yrittäen etsiä sen pohjalla olevaa kukkakuviota epätoivoisesti. Syön puuroja vain viikonloppuisin koska niiden hauduttamiseen menee aikaa.  Pakko tunnustaa etten aiemmin ole siis ollut kovin suuri tuorepuurojen ystävä mutta nyt taisi tuorepuuro villitys iskeä minuunkin. Tämän tuorepuuron valmistaminen oli niin helppoa ja kookosmaidossa plus vaniljassa taisi olla se salaisuus ja maku.  Laitoin edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään tuorepuuron Teemu Laurellin reseptin mukaan. Risentan vanilja-kookos tuorepuuro 1,5 dl kaurahiutaleita 3 rkl chia-siemeniä 1 tl vaniljajauhetta tai 1/2 vaniljatanko 4 dl kookosmaitoa 3 rkl kookosjugurttia Pohjalle Risentan vadelma-kookos granolaa, tuorepuuroa ja väliin aina vähän mandariineja. Pinnalle vielä koristeeksi vadelmia, pensasmustikoita ja sitruunamelissan lehtiä. Ripottelin päälle vielä luomukardemummaa. Pakko myöntää, että tämä terveellinen tuorepuuro vei minun kieleni! Tästä taitaa tulla nyt tapa viikolla ja sitten viikonloppuna sitä lämmintä puuroa... Kyllä New York-tyyliseen aamiaiseen kuuluvat ehdottomasti myös ohukaiset. Minusta tuntuu, että Manhattanilla on kaikissa aamiaispaikoissa, kahviloissa, pikkukuppiloissa aina kasoittain höyryvän lämpimiä ohukaiskasoja, joiden päälle oli vielä kaadettu vaahterasiirappia runsaasti. Tai niihin on vielä lisätty kermavaahtoa ja hilloa koko komeuden huipulle. Tuli ikävä Nykin mukaansa imaisevaa sykettä ja kaipuu päästä kävelemään MoMan uumeniin taiteen ja muotoilun pariin...haaveilee...haaveilee.. Tein ohukaisia perinteisen reseptini mukaan, johon itse taikinaan laitetaan öljyä niin sitä ei tarvita ollenkaan paistamiseen mutta lisäsín taikinaan vielä luomukardemummaan. Fuskasin vähän paistamalla isoja räiskäleitä niin päästiin herkuttelemaan vähän nopeammin. Ohukaispinon päälle vadelmia, pensasmustikoita ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Tarjolla oli hedelmiä, joita saattoi vielä lisätä ohukaisiinsa niin halutessaan. Ja totta kai kahvia sekä tuoremehua ja hyviä ystäviä. Sovittiin, että tästä tulee meille tapa eli vuorotellen jokainen tekee brunssia.  *Santa Marian ja Risentan tuotteet saatu blogiyhteistyönä.  Start spreading the news, I'm leaving today. I want to be a part of it, New York, New York. These vagabond shoes, are longing to stray  Right through the very heart of it, New York, New York.