Tänään on 27.04.2017 04:32 ja nimipäiviään viettävät: Merja, Engelbrekt ja Engelbert. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

KOTONA: Uuniriisipuuro ja mansikkakeitto

Julkaistu: · Päivitetty:

 Perinteistä ruokaa 1950-60-luvulta ovat riisipuuro ja mansikkakeitto. Valmistin riisipuuron huolettomasti uunissa ja mehukeiton myöskin  tämän hetken tyylillä. Lopputulos on kuitenkin kuin silloin joskus. Uuniriisipuuro riisipaketin ohjeella 1l maitoa, 2 dl puuroriisiä, vajaa tl suolaa Mittaa aineet uunivuokaan. Kypsennä uunin 175-asteessa n 1 1/2 tuntia. Sekoita muutama kerta välillä. Mansikkakeitto 1 l vettä ja 3/4 dl sokeria Keitä liemi liedellä Lisää kattilaan 1/2 litraa  huoneenlämmössä kohmeisiksi sulaneet mansikat.  Aja tehosekoittajalla mansikat tasaiseksi liemeen. 1 1/2 rkl perunajauhoja ja tilkka kylmää vettä. Liruta suuruste keittoon tasaisena nauhana  ja anna keiton pulpahtaa. Kaada keitto vatiin ja ripottele pinnalle sokeria. Annostele puuro ja kaada päälle mansikkakeittoa. Yksinkertaista, mutta hyvää.

Avainsanat: aine dl huoneenlämpö kattila keitto kylmä liemi litra lopputulos maito mansikka mutta muutama ohje puuro ruoka sokeri suola tunti tyyli uuni uunivuoka food/foodlover/ resepti/reseptit jälkiruoka nopeat ja helpot puurot