Tänään on 03.12.2016 00:13 ja nimipäiviään viettävät: Meri, Vellamo ja Urda. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

40+ blogit: La Maison on kuin pala Ranskaa keskellä Helsinkiä

Julkaistu: · Päivitetty:

Ravintola La Maison Helsingin Tehtaankadulla kutsui joukon ruokavaikuttajia tutustumaan menuun joka jatkaa Ranskan viinialueiden esittelyä Bourgognen luomuviineillä vuoden loppuun saakka. Vin Naturen Michel Palu on valinnut tarjolla olevat, yksinoikeudella myytävät viinit. La Maisonin Bourgogne-menun kumppaniksi saa mielenkiintoisen kolmen Cremant de Bourgogne -viinin tastingin joka sopii myös menun viinipaketiksi. Saimme upean läpileikkauksen La Maisonin Bourgogne-menun antimista. Alkuun pehmeää Bruno Dangin Prestige de Narcés Brut 2014 70 -kuohuviiniä. Ensimmäisenä ruokana punajuurta, vaahdotettua suolakurkkua, savustettua perunaa ja hunajamajoneesia. Aivan käsittämättömän upeat, syvät maut joita tarjottu valkoviini korosti entisestään. Seuraavaksi lohi-pastramia, passionhedelmää ja grillattua vesimelonia. Ja lopuksi lakritsikreemiä, sitruunasorbettia ja paahdettua valkosuklaata. Mikäli mielit makumatkalle Ranskaan, suosittelen varaamaan pöydän La Maisoniin ensitilassa. Helsingissä ei juuri lähemmäs autenttista ranskalaistunnelmaa pääse. Ravintola on pienintä yksityiskohtaa myöten mietitty kokonaisuus joka täytyy kokea. Hintataso on erittäin kohtuullinen, sillä neljän ruokalajin menu maksaa 50 € ja kuuden 65 €. Erityisesti pieni kabinetti houkuttelee intiimiin illalliseen. Eikä ravintolasali muutenkaan vaikuttanut epämiellyttävän meluisalta – juurikin päinvastoin. Ja meitä oli kuitenkin illallisella täysi –hyvinkin eloisa salillinen. La Maison, Tehtaankatu 21 lamaison.fi