Tänään on 19.11.2017 05:15 ja nimipäiviään viettävät: Liisa, Elisa, Eliisa, Eliisi, Elisabet, Elise, Lisa, Lisen, Lisbet ja Bettina. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Polkkapossu_: Myskikurpitsakeitto, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja juustokuminalla maustettua jugurttia

Julkaistu: · Päivitetty:

1 myskikurpitsa oliiviöljyä 1 keltasipuli 3 valkosipulinkynttä 1 chilipalko inkivääriä 8-10 dl kasvislientä puolikas koskenlaskija suolaa mustapippuria myskikurpitsansiemeniä savupaprikaa suolaa maustamatonta jugurttia juustokuminaa neilikkaa persiljaa Halkaise kurpitsa pitkittäin neljään osaan. Poista siemenet ja niistä rämmäleet, huuhdo siivililässä ja kuivaa talouspaperin päällä. Kaada yhden kurpitsan siemenkoteloon hieman oliiviöljyä, dippaile sutia koteloon ja sudi viipaleet. Paahda 200 asteessa puolisen tuntia. Irrota liha kuorista. Lorauta pannulle kevyesti oliiviöljyä ja paahda siemeniä hetki siinä. Mausta savupaprikalla ja suolalla. Pilko sipulit, chili ja kuivattu inkivääri, freesaa hetki oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisää kurpitsaliha ja kasvisliemi. Anna porista kymmenisen minuuttia, lisää koskenlaskija ja poraa sauvalla samettiseksi. Tarkista vielä suola ja pippuri. Mausta jugurtti juustokuminalla ja neilikalla. Kauho keitto lautaselle, päälle paahdettuja siemeniä, hieman jugua ja persiljaa. Juomasuositukset: Olut: Prykmestar Jouluolut (raikas pils, jossa mukava savuinen aromi) tai Prykmestar PaleAle Valkoviini: Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2015 (mausteinen, kevyesti hunajainen)

Avainsanat: 2015 chili dl hetki inkivääri juustokumina kasvisliemi keitto kuivattu kurpitsa lautanen liha maustamaton maustaa minuutti mukava mustapippuri neilikka neljä oliiviöljy olut paahtaa paahdettu pannu persilja pippuri pohjalla porista siemen sipuli suola tradition tunti valkosipulinkynsi kasvisruoat keitot