Tänään on 21.08.2017 22:40 ja nimipäiviään viettävät: Soini, Veini ja Sven. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kääpiölinnan köökissä: Pieni pyöreä kinkkuvoileipäkakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Eilen käytiin juhlistamassa meidän kummipojan synttäreitä. Kerrankin saatiin neitikin mukaan, sillä ennen vanhaan oli aina jossain turnauksessa näiden pippaloiden aikaan. Jalkapallon vaihduttua kameraan, on likallakin joustavammat aikataulut harrastuksen suhteen ja ehtii näin välillä sukuloimaankin. Minä sain tehdä juhlapöytään pienen kinkkukakun. Ohje on vanha tuttu, mutta pienensin sitä hieman. Tästä piisaa ehkä 12-15 henkilölle muusta tarjottavasta riippuen. Vaikka ohje blogista jo löytyykin, taidan sen silti kirjoittaa ylös. Eipä tartte jatkossa miettiä ainesmääriä uudelleen, kun haluaa tehdä kakusta pienemmän version.  Kakun tein tällä kertaa pyöreään, halkaisijaltaan 20 senttiseen vuokaan. Voit toki tehdä kakusta kantikkaankin, jos haluat. Pieni pyöreä kinkkuvoileipäkakku 10 isoa viipaletta vehnäpaahtoleipää 10 isoa viipaletta ruispaahtoleipää Kostutus: lihalientä Kinkkutäyte: 200 g palvikinkkua pieninä kuutioina 2 dl vispikermaa 3/4 dl ranskankermaa  1½ salottisipulia hienonnettuna 1 pieni punainen paprika pieninä kuutioina 0,5dl hienonnettua persiljaa ripaus pippurisekoitusta Kurkkusalaattitäyte: 150 g maustamatonta tuorejuustoa 3/4 dl ranskankermaa 3/4 dl kurkkusalaattia 1½ rkl mietoa sinappia Kuorrutus: 200 g ruohosipulituorejuustoa 2 dl vispikermaa Koristeluun: ilmakuivattua kinkkua kurkkua  salaattia persiljaa kirsikkatomaatteja   Kiehauta ensin lihaliemi ja anna sen jäähtyä. Leikkaa leipien kovat reunat pois. Valmista täytteet. Vatkaa kinkkutäytteen kerma vaahdoksi, vatkaa joukkoon ranskankerma ja sekoita ainekset keskenään. Anna seistä hetki viileässä. Vatkaa kurkkusalaattitäytteen tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää muut ainekset joukkoon.   Laita 20 senttisen irtopohjavuoan tai kakkuvuoan päälle kaksi pitkää kelmusuikaletta ristikkäin. Lado vuoan pohjalle tiivis kerros ruispaahtoleipiä. Leipiä pitää vähän muotoilla, jotta istuvat nätisti. Kostuta leivät kevyesti ja levitä päälle puolet kinkkutäytteestä. Lado päälle kerros vehnäpaahtoleipää, kostuta ja levitä päälle kurkkutäyte kokonaan. Levitä päälle ruispaahtoleipää, kostuta ja levitä päälle loput kinkkutäytteet. Päälle vielä vehnäpaahtoleipäkerros ja kevyt kostutus. Nosta kelmusuikaleet kakun päälle tiiviisti ja anna kakun maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.   Leikkaa kelmut pois ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi ja levitä tasainen kerros kakun päälle. Jos seosta jää, voit pursottaa loput kakun reunoille.    Huuhtele salaatit, kuivaa enimmät vedet pois ja nostele lehdet nätisti kakun päälle. Kääri kinkkuviipaleet rulalle ja nostele kakun keskelle. Leikkaa kurkuista lehdet , lohko tomaatit. Nostele loput koristeet paikoilleen.

Avainsanat: voileipäkakut ja voileivät ruoka leivonta foodlover vuoka vuoaka vispikerma vesi pohja vanha valmis täyte tuttu tuorejuusto tomaatti tiivis synttärit suhde sinappi seos salaatti päivä pyöreä punainen laita kuutio kurkku kuorrutus kova koristelu koriste kirjoittaa kinkku kiehauttaa kevyt kerros pitää pieni persilja paprika ohje muut minä miettiä maustua maustamaton lohko leipä jää kakku jääkaappi kerma kamera hetki harrastus eilen dl juhlapöytä jalkapallo huuhdella hienonnettu aikataulu blogi aines