Tänään on 28.04.2017 22:59 ja nimipäiviään viettävät: Ilpo, Tuure, Ilppo ja Ture. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Iloisen sitruunan keittiö: Parsakaali-pinaattikeitto

Julkaistu: · Päivitetty:

“Don't be a salad, be the best damn broccoli you could ever be.”  - PewDiePie Minun paleokurssin suokkarireseptiksi nousi herkullinen kookoskermainen parsakaali-pinaattikeitto. Kun kisattiin kurssin suokkarireseptin tittelistä, tämä keitto kävi tiukan taistelun todella hyvää detox-soppaa vastaan ja lopulta suosikin titteli piti jakaa keittojen kesken, mikä oli todellakin oikeus ja kohtuus. Juhlimme tänään minun synttäreitä perheen kesken kuukauden myöhässä, kun varsinaisena ajankohtana minulla oli juuri alkanut paleokurssi ja puolet kutsutuista ei olisi edes päässyt paikalle. Sen ansioista, että ajankohta myöhästyi, vieraatkin saivat maistaa tätä suokkarikeittoani. Tein keiton pehmeänä valkosipulittomana ja chilittömänä versiona, jolloin se todellakin muistuttaa pinaattikeittoa, mutta on minusta vielä paljon parempaa. Tarjosin keiton lisukkeensa hirvenjauheliha-sipulipaistosta ja rapsakaksi paistettua pekonia. Keitto maistui synttärivieraille erinomaisesti! -- Ohje on Paleokeittiö-blogista, Ihanat parsakaalit pellillä . Jaan tässä helpon arki-illan pelastusversion, kunhan muistaa pitää pakasteessa parsakaalia ja pinaattia. Meillä on yleensä ollut aina kumpaakin pakasteessa, mutta olen nyt niin ahkerasti keittänyt tätä keittoa, että nyt on varastot päässeet hupenemaan. Parsakaali-pinaattikeitto (n. 8 annosta) 3 x 450g pakasteparsakaalia (tai tuoretta!) 3 x 150g pakastepinaattia (tai tuoretta!) 1-2 isoa sipulia ruokaöljyä (oliiviöljyä/macadamiapähkinäöljyä/avokadoöljyä/...) 1prk kookosmaitoa n. 8dl - 10dl vettä kasvis-/kanalientä (minä käytin 4tl luomua kasvisliemijauhetta) (suolaa) (pippuria) Kippaa parsakaalit syvälle uunipellille. Lisää sipuli isoina lohkoina. Pirskottele pinnalle reilusti haluamaasi öljyä. Minä paahdan kasviksia uunin grillivastukselle, kunnes sipuli ja parsakaalit saavat väriä. Jos sipuli tummuu liikaa, ota palaset uunista ja jatka parsakaalin paistamista. Nostele paahtuneet parsakaalit kattilaan, ja jos käytit pakastettuja, kippaa irronnut vesikin kattilaan. Lisää vettä/kasvislientä varovaisesti, päällimmäisten parsakaalien ei tarvitse peittyä. Pakastekasviksia käytettäessä nestettä irtoaa runsaasti, joten keitosta tulee helposti liian vetistä. Kiehauta. Jos käytätä liemijauhetta, niin lisää se tässä vaiheessa kiehuvaan veteen. Lisää pinaatit ja keitä, kunnes parsakaalit ovat pehmenneet. Lisää kookosmaito. Soseuta esimerkiksi tehosekoittimella. Ole varovainen kuuman liemen kanssa! Minä peitän varmuuden vuoksi tehosekoittimen kannen aina liinalla, ettei kuumaa lientä varmasti pääse roiskahtamaan. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa protskulisän kerä: esim. paistettua jauhelihaa, myös broilerijauheliha on minusta sopinut hyvin, palapaistia tai kananmunia. Kalaa en ole vielä tullut kokeilleeksi tämän keiton lisukkeena. Synttäriherkut Jälkkäriksi oli kolmen sortin paleoleivonnaisia: vasemmalta alkaen silkkisuklaaleivos, kesäkurpitsasuklaaruutu ja lemon bars leivottuna kakuksi. Joudun jälleen kerran toteamaan, kuten niin usein ennenkin, että "terveellisemmät" herkut ei ole helppo kokkauslaji. Minusta herkullisuuden pitäisi olla suhteessa nähtyyn vaivaan, eikä sekään haittaa, jos herkullisuus on myös suhteessa raaka-aineiden hintaan. Onneksi itse leipominen oli hauskaa! Maun puolesta en nimittäin ole vielä ihan varma, että kannattaako nähdä vaivaa jatkokehitellä näitä leivonnaisia. Sitruunakakku oli kaikkien suokkari, joten voi olla, että vielä sen suhteen teen vielä kokeiluja. Vielä viimeiseksi lauseeksi itselle muistutus, että jos syö harvoin herkkuja, niin helpommalla (ja halvemmalla) pääsee ja todennäköisemmin onnistuu, jos ei yritäkään minkäänlaista terveellistystä!

Avainsanat: jakaa herkku herkullinen helppo ever esimerkki detox damn blogi arki annos aine kattila kasvis kasviksia tässä tänään titteli teen tarvita taistelu syö synttärit suola suhde sopia sipuli raaka pitää pippuri perhe pekoni parsakaali palanen paistaa onni oikeus ohje nähdä neste muistaa suosikki sose keitto öljy you viimeiseksi vesi versio vasen varovainen varma vaiva vaihe uuni uunipelti kansi kananmuna kala jälkiruoka juuri jauheliha minä maku maistua maistaa liina liemi lemon leivonnainen leipominen kuukausi kurssi kookosmaito kiehauttaa kerä