Tänään on 27.06.2017 10:14 ja nimipäiviään viettävät: Elviira, Elvi ja Elvira. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Iloisen sitruunan keittiö: Kuuma munajuoma

Julkaistu: · Päivitetty:

“Will Thisbee gave me The Beginner's Cook-Book for Girl Guides. It was just the thing; the writer assumes you know nothing about cookery and writes useful hints - "When adding eggs, break the shells first.”  - Mary Ann Shaffer, The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society Tänään on viimeinen päivä TehoPaleo28-kurssista. Olen tosi tyytyväinen kurssin antiin. Olen kokannut, kokeillut ja soveltanut ennätysmäärän uusia ruokia, eikä se toki omalta kohdalta tähän lopu. Pakastin on täynnä jännittäviä hankintoja, joista pääsee uusia makuelämyksiä luomaan. Osa kurssilla vinkeiksi annetuista resepteistä löytyy Paleokeittiö -blogista. Osa oli ainakin toistaiseksi vain meidän kurssilaisten käytössä, joten niiden vinkkaamisesta mahdollisesti tänne blogille eksyville joudun odottamaan, josko Johanna ne jollakin aikataululla julkaisee kaikkien saataville. Kuumasta munajuomasta, alias Paleo Chai Latte, tuli sekä minun että poikaystävän suokkari neljän viikon aikana. Pidin aina huolen, että jääkaapissa on ainekset tähän, siltä varalta, ettei muuta ollut aikaa kokata tai syödä. Toimi tämä joskus kiireisen hetken pelastajana, mutta minä kyllä nautin omani useimmiten kaikessa rauhassa nautiskellen. En olisi koskaan ilman paleokurssia tullut edes ajatelleeksi tällaisen juoman kokeilemista. -- Ohje on Paleokeittiö-blogista, Paleo Chai Latte . Minun suokkariversiossani on enemmän kuumaa vettä kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kannattaa kokeilla, mistä paksuudesta ja mausteista tykkää. Ja lämpötilasta! Meillä kananmunat on jääkaapissa, joten ehkäpä siinäkin syy, miksi isommalla määrällä kuumaa vettä tulee omaan makuuni parempi juoma, kun se on tarpeeksi kuumaa. Kuuma munajuoma 2 raakaa kananmunaa 2 kuivattua taatelia, kivet poistettuna 1rkl kylmäpuristettua kookosöljyä kanelia (n. 1tl) inkivääriä (n. 0,25tl) muskottipähkinää (n. maustemitallinen 1ml) vaniljajaugetta (n. maustemitallinen 1ml) 1+1,5dl kiehuvaa vettä Lisää kaikki muut ainekset ja 1dl kiehuvaa vettä tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu kuuma vesi ja sekoita. Kaada mukiin ja nauti. Lisään omaan versiooni veden kahdessa erässä, koska pelkään, että koko määrää kuumaa vettä ehtisi kypsentää kananmunan liian nopeasti, eikä rakenteesta tulisi pehmeä ja kuohkea.

Avainsanat: inkivääri cook break book blogi ann alkuperäinen aines kananmuna jääkaappi juoma julkaista johanna it tuli syödä syy society ruoka resepti päivä pie pehmeä pakastin ohje odottaa nauttia muut minä me mauste mary maku latte kuuma kurssi kuohkea kuivattu kookosöljy koko kokeilla kokata kivi kaneli suosikki you writer viimeinen vesi vara tänään tänne