Tänään on 23.02.2017 20:27 ja nimipäiviään viettävät: Aslak ja Bjarne. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Iloisen sitruunan keittiö: Savukalapihvit

Julkaistu: · Päivitetty:

“I bet you cook good, huh?" Darlene asked. "Mother doesn't cook," Ignatius said dogmatically. "She burns.”  - John Kennedy Toole, A Confederacy of Dunces Tarjouksesta lämminsavulohta. Pakasteesta seitiä. Vaikka paistamisen kanssa oli hieman haasteita ja pihvien pinta paistui paikoin hyvin tummanruskeaksi, niin luokittelen nämä kalapihvit silti erinomaisiksi. -- Ohjeeseen on inspiroiduttu Thomas Rode Andersenin  Paleikeittokirja n ohjeesta Kalapyörykät. Sen verran eri ainekset minulla oli käytössä, että samasta ruoasta ei voi puhua. Savukalapihvit n. 10 annosta 600-700g lämminsavulohta (minulla oli n. 800g savustettu lohifilee, josta jäi n. 650g lohta) 800g pakasteseitiä sulatettuna ja valutettuna 4 kananmunaa 3rkl dijoninsinappia 300g täysrasvaista ranskankermaa 2tl sitruunapippuria voita paistamiseen Jauha kalat massaksi. Minä käytin tehosekoitinta ja jauhoin kalat pienissä erissä. Sekoita kaikki ainesosat taikinaksi. Minä sekoitin kananmunat tehosekoittimessa viimeiseen jauhettavaan kalaerään ja sekoitin sen massan sitten muiden ainesten joukkoon. Käytin sähkövatkaimen taikinakoukkuja massan sekoittamiseen tasaiseksi. Andersen neuvoo maistamaan kalataikinaa mieleisen maun varmistamiseksi ennen paistamista ja näin minäkin tein. Paista kalapyöryköitä tai -pihvejä paistinpannulla n. 5-6 minuuttia puoleltansa. Minun taikina oli sen verran löysää, että päätin paistaa pihvit lettupannulla. Paistoin 30 pihviä. Minulla oli hieman vaikeuksia säätää lämpötila oikeaksi, joten osa pihveistä tummui melko tummanruskeiksi paikoin, mutta onneksi se ei haitannut makua.