Tänään on 24.07.2017 09:53 ja nimipäiviään viettävät: Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Kristina, Kerstin, Kristel, Kia, Stina ja Tina. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Iloisen sitruunan keittiö: Punajuuriherkku

Julkaistu: · Päivitetty:

“You guarantee a good meal by picking the recipes well, not by following recipes well.”  - Timothy Ferriss, The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life Uunipunajuuret ovat sellaisenaan herkullisia. Kun yhdistää ne taatelien, sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kanssa, syntyy makusinfoninen punajuuriherkku. Kokeilin jouluna Valion Uunipunajuurisalaatti -reseptiä. Nimi on harhaanjohtava. Ruokaan tulee enemmän perunoita kuin punajuuria. Kokeilin kuitenkin reseptiä ohjeen mukaisesti. Sattumalta huomasin ruokakaupassa sinisiä perunoita ja päätin käyttää niitä. Ne olivat raakoina kauniita, mutta uunista tullessaan eivät enää niinkään, maku oli toki perushyvä. Myöskään artisokansydämet eivät tehneet suurempaa vaikutusta. Omaan makuuni uunipunajuurten maustaminen hunajalla on myös turhaa. Päätin siis tehdä yksinkertaisemman salaatin ainesosista, joista pidin eniten: uunipunajuuria, kermaista sinihomejuustoa, tuoreita taateleita ja saksanpähkinöitä. Täydellistä! Punajuuriherkku alias uunipunajuurisalaatti (gluteeniton, viljaton, kananmunaton, soijaton) n. 6 annnosta 1kg raakoja punajuuria ruokaöljyä (minä käytin oliiviöljyä) n. 100-150g sinihomejuustoa n. 200g tuoreita taateleita (minä poistin kivet ja puolitin) n. 50-100g saksanpähkinöitä Kuori ja pilko raa'at punajuuret. Keitä punajuurilohkoja n. 30 minuuttia. Kumenna uuni 200 asteeseen. Kaada keitinvesi pois ja öljyä punajuuret. Paista punajuuria noin 35 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja sopivasti paahtuneita. Minä käytin paistoajasta n. 10 viimeistä minuuttia uunin kiertoilma+grilli-toimintoa. Kokoa salaatti lisäämällä haluamasi määrä sinihomejuustoa, taateleita ja saksanpähkinöitä punajuurten sekaan. Salaatti on minusta parhaimmillaan hieman lämpinä, joten kätevintä on ollut koota haluttu määrä salaattiannoksia, ja säilyttää ainesosat erikseen, jotta punajuuret voi lämmittää esimerkiksi mikrossa, jos koko salaatti ei katoa parempiin suihin yhdellä kertaa.

Avainsanat: sininen sinihomejuusto salaatti ruoka resepti punajuuri pro poistaa peruna ohje nimi minä minuutti mikro maku lämmittää like käyttää kypsä kuori koota koko kivi kermainen keitinvesi joulu hunaja herkullinen esimerkki cooking by ainesosa 100g uuniruoka suosikki kasvislisäke öljy valio uuni tullessaan timothy taateli säilyttää