Tänään on 24.04.2017 08:27 ja nimipäiviään viettävät: Pertti, Albert, Altti ja Albertina. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

40+ blogit: Punajuuri-chili con carne on arki-illan lohturuokaa parhaimmillaan

Julkaistu: · Päivitetty:

Kun maanantai-iltana tulin töistä kaupan kautta kotiin, en vielä tiennyt että tunnin päästä edessäni olisi tällaista herkkua. Ruoanlaitto on siitä hauskaa puuhaa, että suunnitelmat voivat muuttua yllättäen, eikä kyse edes ole mistään pakon sanelemasta asiasta. Kunhan nyt jotain perusasioita tietää ruoanlaitosta, niin loput voi improvisoida ihan mielensä mukaan. Luovuutta parhaimmillaan. Ostin toki kaupasta chili con carme aineksia, mutta keittiössä hääriessä resepti alkoi elää omaa elämäänsä. Kaapeista löytyi taas juurespussien jämiä joita päätin heittää mukaan. Aika helppo ja herkullinen tapa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa – melkein huomaamatta. Tässä reseptissä ne tuovat ennen muuta mukavaa rouheutta rakenteeseen. Tulisuuden takaa yksi parhaista chilitahnoista mitä tiedän eli Chilitahna Gruzia valkosipulilla . Tuote on todellakin täyttä tavaraa ja sen kanssa sietää olla tarkkana, muuten voi tilla ikäviä yllätyksiä. Mutta tulisuuden ystävälle se on todellinen aarre riittoisuutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Vain teelusikallinen riittää useimmiten, mutta jokainen lisää oman makunsa mukaan. Reseptissä on käytetty myös Bisto Gravy Granules -kasikeaineksia, joita saan aina tarvittaessa Briteistä. Sääli ettei Suomessa ole mitään vastaavaa tuotetta kaupoissa. Erittäin monikäyttöinen tuote arkiruoanlaitossa. Itselläni on käytössä myös kana-versio. Sen voi toki korvata lihaliemellä ja Maizena-suurusteella. Maustamiseen käytin kuivattua korianteria koska tuoretta ei sattunut olemaan käsillä. Toimii erittäin mainiosti ja sitä kannaattakin pitää aina maustekaapissa varalla. Yhtä hyvin voit käyttää tuoretta korianteria sen sijaan. PUNAJUURI-CHILI CON CARNE 2 rkl kasviöljyä 400 g naudan jauhelihaa 2 sipulia hienonnettuna 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna 300 g medium chunky salsaa 1 tlk (n. 400 g) kidneypapuja suolavedessä (valutettuna) 1 dl tomaattipyrettä 1 rkl chilitahna Gruzia valkosipulilla (tai oman maun mukaan) 4 tl Bisto Gravy Granules -kastikeainesta 5 dl vettä 2 keskikokoista punajuurta karkeana raasteena 1 porkkana karkeana raasteena (tai Maizena ruskeaa suurustetta ja lihalientä) 1 tl suolaa mustapippuria myllystä 1 rkl kuivattua korianteria Kuumenna öljy kookkaassa paistinkasarissa ja kuullota sipulit keskilämmöllä. Lisää jauheliha ja ruskista hyvin. Sekoita joukkoon valutetut pavut, salsa, chilitahna, tomaattipyree, juurekset, kastikeaines ja vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja korianterilla. Anna hautua hiljaisella lämmöllä noin vartin verran. Tarjoile keitetun riisin tai perunoiden kera. Postauksessa käytetty Chilitahna Gruzia saatu kokeiluun Euro-East Oy:ltä.

Avainsanat: ruoka ja leivonta kulinaari öljy ystävä vesi versio valkosipuli tässä tuote todellinen tietää tapa sääli suomessa suola pippuri peruna papu paras oy nauta mylly muuttua sipuli sattua salsa ruskistaa ruskea ruoanlaitto riisi resepti päästä punajuuri porkkana pitää lohturuoka mustapippuri mitä mieli maku maizena maanantai lämpö luovuus itä lisätä käyttää käytetty kuumenna kuivattu korianteri kokeilu keskilämpö keittiö kauppa kasvis kana kaappi jämä juures jokainen jauheliha ikävä hienonnettu east dl chili arki aines aika aarre herkullinen herkku helppo heittää hautua euro elämä