Tänään on 27.05.2017 09:24 ja nimipäiviään viettävät: Ritva ja Ingeborg. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kamomillan konditoria: Salmiakkipikkukakkuset

Julkaistu: · Päivitetty:

Ihanaa tammikuuta kaikille! Blogi on ollut vähän hiljainen, koska Vegaanihaasteen taustatiimissä häärääminen on vienyt paljon aikaa. Leipomisjutut eivät kuitenkaan ole olleet ihan jäissä näin tammikuussakaan. Kävin pitämässä leivontaluennon Seinäjoella ja loppukuusta olen matkalla Joensuuhun luennoimaan. Olisi kiva tavata siellä joensuulaisia lukijoita! Jos olet sieltä suunnalta, niin käythän katsomassa lisätiedot Facebook-tapahtumasta . Näitä salmiakkipikkukakkusia tarjoiltiin eilen Vegaanihaasteen kiertueen Tampereen tapahtumassa monien muiden vegaaniherkkujen kera. Nämä ovat niin hyviä! Jos tykkäät salmiakista, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kuorrutteeseen käytettävää salmiakkimikseriä voi ostaa apteekeista. Tiedoksi, että loppukuusta näitä pääsee ostamaan Vegemessuilta Helsingissä Tuulispään leivonnaismyyntipöydältä. Tarjolla on montaa muutakin leivonnaista ja tietysti koko kattilahallillinen kiinnostavaa ohjelmaa! Liput ovat jo myynnissä, joten kannattaa varautua hyvissä ajoin. Salmiakkipikkukakkuset, 12 kpl pohja 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa 0,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua) 1,5 dl sokeria 0,5 tl suolaa 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 0,5 tl ruokasoodaa kuorrute 100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua) 1 pkt (n. 8 dl) tomusokeria 1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria hyppysellinen suolaa 1/2 dl salmiakkimikseriä Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää uunissa leviämättömiä kartonki-, amerikan-, folio- tai silikonivuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Sekoita kauramaito, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät. Pohja on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. Vaahdota margariini, puolet tomusokerista, vaniljajauhe sekä suola tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää salmiakkimikseri sekä loppu tomusokeri ja vaahdota tasaiseksi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja kuorruta jäähtyneet pohjat. Säilytä valmiit pikkukakkuset jääkaapissa. Koristeluun käytin Vegekaupasta löytyviä mustia nonparelleja ja Karkkikatu-irtokarkkien Salmiakkipommeja .

Avainsanat: taikina säilyttää sähkövatkain suola sokeri siivilöidä seinäjoki rypsiöljy ruokasooda pohja ostaa neste musta minuutti margariini lippu leivinjauhe laita käyttää kypsä kuorrute kulho koristelu koko kiinnostavaa kiertue kaura jääkaappi jää jauhot helsinki facebook eilen dl blogi amerikka soijattomat pähkinättömät muffinssit ja pikkukakkuset kuorrutteet ja täytteet vuoka vehnäjauho vegaani vaniljasokeri vaniljajauhe vaahto uuni tuulispää tomusokeri tiedoksi tavata tarjota tarjoilla tapahtuma tampere tammikuu