Tänään on 22.11.2017 20:06 ja nimipäiviään viettävät: Silja, Selja ja Cecilia. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

40+ blogit: Fa-fa-fa-falafelit – kasvisruokaa kullannupuille

Julkaistu: · Päivitetty:

Minun on pitänyt kokeilla falafelien tekoa jo iät ja ajat, mutta vasta Josen meze-kirjan resepti sai minut tarttumaan tosissaan toimeen. Tosin siinäkin kesti hetken verran. Vähältä kuitenkin piti, että olisivat falafelit jääneet tälläkin kertaa tekemättä. Sisälukutaitoa pitäisi harjoitella. Jäi nimittäin kokonaan huomaamatta tuo muutaman tunnin tekeytymisaika. Siinä minä sitten seisoin keittiössä ja jaloissa pyöri kolme nälkäistä pikkukollia... Hamppareiksi se sitten meni sinä iltana, mutta hyvin näytti massa säilyvän seuraavaan päivään, Kelpasi ihan kaikille. Toto ja Kirppu söivät innolla ja ihastelivat - Esikoinen totesi tyyneen teinitapaansa "Ihan ok". Näistä taitaa tulla meillä vakiokamaa kasvisruokapäiviin. Falafelit Josen tapaan  Kuivattuja kikherneitä paketillinen (4dl) 3 valkosipulinkynttä 2tl suolaa 2tl mustapippuria 4tl juustokuminaa 2tl jauhettua korianteria 1rkl paprikajauhetta 1tl Espelette-chilijauhetta 1tl ruokasoodaa öljyä uppopaistamiseen Laita kikherneet veteen yön ajaksi. Huuhtele ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Sitten pitää kikherneet saada valkosipulin kanssa hienonnettua. Eikä kannata himmailla niin kuin minä tein. Meni meinaan hetki tajuta, miksei niistä muruista tullut palluroita millään puristusvoimalla. Kunnolla vaan massaksi saakka ja mausteetkin voi kyllä sekoittaa joukkoon jo hienonnusvaiheessa. Massan voi jättää maustumaan hetkeksi ja sekoittaa soodan sekaan, mutta soodan jälkeen sitten tulisi odotella muutama tunti.,, Sitten vaan öljy kattilaan kuumaksi ja kämmenissä pallurat kasaan.  Öljy kannattaa pitää suhteellisen kuumana (170-asteessa) eli minä vaan katsoin, että porisi kunnolla, kun lisäsin pallurat. Kolme tai neljä minuuttia öljyssä tuottaa ihanan rapsakan pinnan. Kaveriksi sekoitetiin harissaa jugurttiin, leikeltiin kurkkua ja kierrettiin porkkanaa spiraaliksi. Isäntä halusi vielä vähän riisiäkin.

Avainsanat: tätä keittiö elämää ruoka ja leivonta öljy vesi valkosipulinkynsi valkosipuli tuottaa tunti toto teko tajuta suola sinä sekoittaa seisoa saada ruokasooda resepti päivä pyöri porkkana pitää pinna paprikajauhe odottaa neljä muutama mustapippuri minä minuutti maustua massa laita kuuma kurkku korianteri kokeilla kirja keittiö kaveri kattila jättää juustokumina jauhettu jalka isäntä huuhdella hetki harjoitella falafel esikoinen chilijauhe