Tänään on 26.09.2017 08:28 ja nimipäiviään viettävät: Kuisma ja Finn. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kääpiölinnan köökissä: Ihana kasvisjuustokakku ja Farmarin lähiruokavinkit!

Julkaistu: · Päivitetty:

Vaikkei tämä kotikaupunkini niin järin suuri ole, niin ainakin täällä kesäisin tapahtuu yhtä sun toista! Kesän ensimmäinen kiinnostava tapahtuma on ehdottomasti Farmari  2017 ja siellä Maku-alue sekä Lähiruokatori! Farmari järjestetään tänä vuonna 14.-17.6.  Aiemmin oli puhetta SObloggaajien ja Farmarin yhteistyöstä. Tämän yhteistyön tiimoilta saatiin pieniä maistiaisia Lähiruokatorilla olevien näytteilleasettajien tuotteista (juttu sisältää siis tuotesijoittelua...). Niistä lisää alempana! Ja jos jaksat urheasti lukea jutun loppuun saakka, löytyy viimeisimpänä ohje superherkulliseen saaristolaisleipäpohjaiseen kasviskakkuun!  Farmarin Maku-alue sijaitsee Seinäjoki Areenassa yhdessä Taito-osaston kanssa. Alueelta löydät mukavan katsauksen lähialueen monipuoliseen ruoantuotantoon. Lisäksi voit ostaa ihania lähiruokaherkkuja kotiin viemisiksi. Alueen lavalla jaetaan tietoiskuja ruokaan liittyen ja joka päivä klo 12 käydään kamppailua Ruokaprovinssikokkien välillä. Tämä taisto huipentuu lauantain finaaliin. Kannattaa käydä kurkkaamassa miten kokkien käy! Entisenä traktorikauppiaan tyttärenä ja muksuna monet maatalousnäyttelyt läpikäyneenä mun ehkä pitäisi käydä kurkkaamassa miltä nykyajan maatalouskoneet näyttää (ja että saako tuolta jostain kaasupalloja, sillä se oli muksuna se maatalousnäytteilyiden paras osuus!). Eikä se eläinten vilkaisukaan pahaa tee, sillä kaupunkilaismuksu ei kovin usein lehmiä, heppoja tai muita maatilan eläimiä näe. Mutta ennen sitä haluan ehdottomasti käydä läpi kaikki Lähiruokatorin näytteilleasettajat.  Lähiruokatorilla paikalla on: Alavuden Öljynpuristamo Hautamäki Highland Kaffiinon paahtimo Vatajanrannan Vuohitila Pirjon Pakari Juustoportti Mehukas Riihipihatto Leila´s Hyvät Maut Lillbackan leipomo Annin Marjatarha Lakeuden Highland Kivimäen maatila Juvenes-Yhtiöt Laihian mallas Kauhajoen laatuleipurit Sitten niihin maistiaisiin! Meitä bloggaajia muisti ruhtinaallisesti Alavuden Öljynpuristamo aivan ihanilla öljyillään, Kaffiinon paahtimon loistavilla kahveillaan, Pirjon Pakari maukkailla gluteenittomilla leivillään, Juustoportti täyteläisillä jogurteillaan, Riihipihatto häränlihasäilykkeellään, Lakeuden Highland lihasäilykkeellä ja lihapiirakoillaan sekä Laihian Mallas Tuoppi saaristolaisleivällä ja ihanan makealla kotikaljallaan!   Pirjon Pakarin gluteenittomat valkosipulihapannapit oli kyllä niin hyviä, että niitä ostetaan meillä toistekin. Kunhan vaan ehdin, niin näiden seuraksi on aivan pakko tehdä joku kinkku- tai kasvistahna.  Alavuden öljynpuristamon öljyt ei kauaa meillä vanhene, sillä ovat mahtava lisä salaatin joukkoon. Ja kyllähän nämä sopii kaikkeen muuhunkin ruoanlaittoon.  Kaffiinon kahvit jätettiin suosista sunnuntaiaamuja sulostuttamaan, eikä edes meinata käyttää arkikahvina. On nimittäin aika hyvää!  Juustoportin jogurtit oli mulle opiskeluaikana (siis miljoona vuotta sitten!) spesiaaliherkku. Niitä ostettiin aina silloin tällöin kun kaipasi jotain hyvää (ja oli rahaa muuhunkin kuin makaroniin). Ja sama linja jatkuu edelleen, siis sen hyvän kaipuun suhteen. Mun suosikki on ehdottomasti tuo vanilja, mies puolestaan vannoo kahvijogurtin nimeen. Positiivinen yllätys oli Juustoportin maustamaton jogurtti. Niin täyteläisen pehmeää, että jopa minä tykkäsin! Yleensä kun en maustamattomista jogurteita oikein innostu.  Riihipihaton ja Lakeuden Highlandin säilykkeet on vielä testaamatta, mutta eiköhän niistä noppasoppaa tehdä. Se on sellainen herkku, josta muksut ei piittaa, mutta meille aikuisille kelpaa kyllä. Lakeuden Highlandilta saatujen lihapiirakoiden kanssa kävi vähän hassusti, sillä en saanut maistaa kuin pikkuruisen palasen. Poika on varsin perso lihapiirakoille, joten ne kirjaimellisesti katosi parempiin suihin. Olin aivan varma, ettei pikkumies jaksa isoa piirakkaa syödä, mutta sinne upposi. Ja sen seurauksena sai ennätysmäärän insuliinia. Mutta poika oli varsin tyytyväinen ja sehän se on parasta.  Laihian maltaan kotikaljaa nautittiin pihahommien lomassa ja loppu pääsi maustamaan possun kassleria. Saaristolaisleivän jatkojalostin kasviskakun pohjaksi ja pakko sanoa, että tällaiseen kakkuun pohja sopi täydellisesti! Tästä on pakko kehittää myös lihaisa versio, niin hyvää kakusta tuli. Laihian maltaan Tuoppi saaristolaisleipä on meidän perheessä varsin suosittua ja aina silloin tällöin tulee näitä tehtyä. Musta on tullut niin mukavuudenhaluinen, etten viitsi tehdä saaristolaisleipää alusta alkaen, sillä tämä valmis jauhosekoitus on ihanan helppoa käyttää ja lopputulos on oikeasti hyvä.   Kakun koristelu on vähän mitä sattuu, sillä en muistanut ostaa mitään koristelutarpeita. Haalin sitten päälle kaikkea mitä kotoa sattui löytymään....  Kurkku-fetajuustokakku saaristolaisleipäpohjalla n. 300 g Tuoppi saaristolaisleipää 100 g voita Täyte: 200 g maustamatonta tuorejuustoa 2 dl ranskankermaa 5 dl rasvaista turkkilaista jogurttia 200 g salaattijuustoa öljymarinadissa 275 g kurkkua raastettuna 2 salottisipulia 1 pieni punainen paprika 1 tl valkosipulinkynttä 2 tl juoksevaa hunajaa ruohosipulia suolaa mustapippuria 10 liivatelehteä ½ dl vettä Koristeeksi: herneenversoja miniluumutomaattia maustekurkkusiivuja salaattia   Valmista Tuoppi saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Voit valmistaa leivän jo edellisenä päivänä. Ota leivästä reilu puolet (n.300g) ja aja muruksi yleiskoneen leikkuuterällä. Sulata voi ja sekoita se leipämurun kanssa tasaiseksi.   Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle joko irtopohjavuoan reunan tai reunavuoan (halk. n.25cm) sisään. Painele leipäseos vuoan pohjalle.   Valmista täyte. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään, jotta saat ylimääräisen nesteen pois. Hienonna salottisipulit ja kuutioi paprika. Valuta salaattijuustoista öljymarinadi pois ja painele juustokuutiot haarukalla muruksi.   Vatkaa tuorejuusto nopeasti notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää jogurtti sekä ranskankerma ja vatkaa tasaiseksi. Lisää täytteen joukkoon kurkkuraaste, hienonnetut sipulit, paprika sekä salaattijuustomurut. Mausta seos hunajalla sekä maun mukaan suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Silppua ruohosipuli ja lisää täytteen joukkoon.   Kuumenna ½ desiä vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Lisää se ohuena nauhana  täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.   Kaada täyte vuokaan leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.   Irrota reunavuoka varovasti esimerkiksi veitsen avulla. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Yhteistyössä Farmari 2017 Tuotteet lahjoitti: Juustoportti Alavuden Öljynpuristamo Pirjon Pakari Lakeuden Highland Riihipihatto Laihian Mallas Kaffiino

Avainsanat: siivilä seura seos sekoittaen seinäjoki tee tapahtuma taito sähkövatkain syödä suuri suosikki suola sulata suhde sisältää sipuli silppu eläin dl bloggaaja anni alusta ostaa osasto ohje näyttää nykyaika neste mustapippuri musta muisti sijaitsee valmis valkosipulinkynsi valkosipuli täyte tuote tuorejuusto tuli tiimoilta tietoisku vesi versio varovainen varma vanilja valmistaa soblogit ruoka leivonta foodlover öljy yllätys yhtiö yhteistyö vuoka vuoaka voi voileipäkakut ja voileivät tuote-esittelyt sponsoroitu mitä minä miljoona mies maku maustamaton mallas maistaa mahtava maatila lukea lopputulos loma linja leipä leipomo lava lahjoittaa käyttää käydä kylmä kuutioida kuumenna kurkku koristelu koristella koriste kello kirjaimellisesti kinkku kiinnostava kesä kelmu kehittää kauhajoki kattila katsaus kakku kahvi jääkaappi jogurtti irtopohjavuoaka ihana hunaja hienontaa hetki herkku haarukka gluteeniton finaali esimerkki pehmeä paras paprika pane palanen pakkaus piirakka pieni perhe puhe possu positiivinen poika pohja pippuri pinta salaatti saaristolaisleipä ruohosipuli ruoanlaitto ranskankerma raha raastaa raaste päivä puristaa punainen alue aikuinen aika 2017