Tänään on 19.08.2017 10:29 ja nimipäiviään viettävät: Mauno, Maunu, Magnus ja Mns. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

KOTONA: Parsakaalikeitto

Julkaistu: · Päivitetty:

 Keittopäivä tänään. Oli niin kaunis ja aurinkoinen päivä,  että vaivaton ja nopea ruoka oli ihan paikallaan. Parsakaalikeitto n 300 g parsakaalia pilkottuna 1 keskikokoinen sipuli pilkottuna 2 keskikokoista porkkanaa lantteina 1 rkl rypsiöljyä 6 dl kasvislientä 1 1/2 dl ruokakermaa 10% suolaa ja mustapippuria vesimelonia viipaleina Huuhtele parsakaali ja paloittele. Pese porkkanat hyvin ja leikkaa lanteiksi Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulisilppua muutama minuutti.  Lisää mukaan parsapalat ja porkkanalantit  Kuullota hetki. Nosta kasvikset kattilaan. Huuhtele pannuliemi mukaan. Kaada kattilaan vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Keitä keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto. Lisää suola ja mustapippuri sekä ruokakerma. Anna kiehahtaa. Kuori vesimeloni ja viipaloi. Nosta viipaleet annokselle.

Avainsanat: ruoka keitot kasvisruoka food/foodlover/ resepti/reseptit vesimeloni vesi suola sipuli rypsiöljy ruokakerma päivä porkkana pestä parsakaalikeitto parsakaali pannu paloitella nopea muutama mustapippuri minuutti kypsä kuumenna kuori keskilämpö keitto kaunis kattila kasvisliemi kasvikset huuhdella hetki dl