Tänään on 23.09.2017 12:07 ja nimipäiviään viettävät: Mielikki ja Tekla. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kääpiölinnan köökissä: Helppo punajuurisalaatti ja uunissa paistetut uudet potut

Julkaistu: · Päivitetty:

Joskus päätettiin, että meillä olisi kerran viikossa kalaruokapäivä. Vielä ei olla tähän päästy, mutta jos yrittäisi edes parin viikon välein tehdä murkinaksi jotain kalaisaa. Ei nimittäin tekisi pahaa meistä kellekään. Täytyisi vaan löytää/kehitellä sellaisia ruokia, jotka kelpaisi kaikille. Tai edes kolmelle neljästä. Viime viikolla tyydyin paistamaan lohimedaljonkeja, jotka syötiin uusien perunoiden ja punajuurisalaatin kera. Ei ollenkaan huono yhdistelmä. Punajuurisalaatti kannattaa tehdä etukäteen ja antaa maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.  Punajuurisalaatti 100 g säilykepunajuurta ½-1 maustekurkkua tuoretta tilliä 1 dl majoneesia 1 dl kermaviiliä pippurisekoitusta   Hienonna punajuuret, leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tunti pari ennen tarjoamista. Tähän samaan syssyyn voisi antaa vinkin, mitä tehdä edellisenä päivänä keitetyistä uusista perunoista. Niistä nimittäin syntyy aivan ihanat uunissa paistetut perunat! Pilko siis perunat leivinpaperille uunipannulle, heittele päälle voinokareita, suolaa ja pippuria ja kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes perunat ovat saaneet vähän väriä. Välillä kannattaa käännellä perunoita. Nämä ovat melkoinen rasvapommi, mutta niin hyviä!

Avainsanat: peruna pari mitä melkoinen salaatit ruoka punajuuri nopeat ja helpot lisukkeet kalaruoat foodlover vinkki uuni tunti tilli tarjoilu syödä suola punajuurisalaatti pippuri maustua majoneesi leivinpaperi kuutio jääkaappi huono hienontaa hetki helppo dl aste antaa aines