Tänään on 24.11.2017 20:36 ja nimipäiviään viettävät: Lempi, Lemmikki, Sivi ja Siv. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Sillä sipuli: Munakoiso-jogurtti ja kreikkalainen salaatti pitaleipiin

Julkaistu: · Päivitetty:

kaupallinen yhteistyö ARLA Yhtenä iltana se iski. Himo pita-taskuihin .  Mietimme meille uudenmoisia täytteitä pitaleipiin, jolloin Jukka kaivoi saamansa possuvarras-reseptin jostain. Minä havahduin siihen, että maistamatta himoitsemani munakoiso-jogurtti voisi käydä lihojen kaveriksi. Kun tähän lisättiin vielä kreikkalainen salaatti oliiveilla ja fetalla (anteeksi - välimerellisellä juustolla), maukas kokonaisuus oli valmis.  Ja voi että oli hyvää! Raikkaita makuja tuoreista kasviksista, puugrillin makoistamaa lihaa ja täyteläisyyttä jogurtista ja juustosta. Suolaisuus oli ihan passeli! Syöminen oli sen verran sottaista, että ihan ensitreffiruuaksi en tätä suosittelisi.  Seuraavassa ohjetta kasvistäytteisiin. Liha seuraa perästä.  MUNAKOISO-JUGURTTI neljään pita-taskuun  1 munakoiso 1 dl  Arla Lempi kreikkalaista jogurttia, laktoositon 1 rkl oliiviöljyä ½ sitruunan mehu 1 valkosipulinkynsi 2 rkl tuoretta minttua silppuna suolaa mustapippuria Grillaa munakoisoa käännellen vaikka suorassa tulessa niin että kuori paahtuu. Siirrä sitten epäsuoraan lämpöön eli hiukan sivummalle kypsymään. Kun munakoiso "romahtaa" eli painuu hiukan kasaan, se on hyvän pehmeä. (Vaihtoehtoisesti voit paahtaa munakoisot myös uunissa, mutta hiukan makua jää uupumaan puugrillattuun verrattuna). Halkaise munakoiso ja avaa. Anna jäähtyä hetki. Kaiva munakoison vaalea sisus irti kuorestaan. Pilko tarvittaessa muhjua vielä veitsellä.  Silppua valkosipulinkynsi ihan pieniksi. Silppua myös tuoreen mintun lehdet.  Sekoita munakoisomuhju, jogurtti , oliiviöljy ja mausteet keskenään.  KREIKKALAINEN SALAATTI neljälle 150 g kirsikkatomaatteja 10 cm pötkö tuorekurkkua 1 punasipuli 1 vihreä paprika 1/2 pkt Arla Apetina laktoositon pala välimerellistä juustoa 15 kivetöntä oliivia 1 tl kuivattua oreganoa 0,5 dl oliiviöljyä 2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa suolaa Sekoita salaatinkastike oreganosta, oliiviöljystä ja etikasta. Lisää suolaa maun mukaan. Paloittele salaatin ainekset ja sekoita kulhossa keskenään. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna maustua muutama minuutti.

Avainsanat: yhteistyö minttu miettiä mehu maustua mauste punasipuli pita pehmeä paprika paloitella pala paahtaa oregano omenaviinietikka oliiviöljy maukas maku lämpö voi ohje neljä muutama mustapippuri munakoiso vihreä veitsi valmis valkosipulinkynsi vaalea uuni tuore syöminen suora suola silppu salaatti resepti grilli *munakoiso liha minä minuutti kaupallinen kastike kaivaa jää juusto jukka jugurtti lempi laktoositon käydä kuori kuhlo kuivattu kreikkalainen kokonaisuus kirsikkatomaatti kaveri hetki dl avaa arla aines jogurtti hunaja himo