Tänään on 24.09.2017 04:21 ja nimipäiviään viettävät: Alvar ja Auno. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Sillä sipuli: Kantarellikeitto - syvää makua lihaliemestä

Julkaistu: · Päivitetty:

Minä himoan kantarellileipiä ja Jukka saman sienen keittoja. Molempia on päästy jo tänä syksynä kokkaamaan, sillä uudesta metsätuttavuudesta on löytynyt ihan mukavasti keltaista kultaa.  Tänä syksynä  loppukesänä kokeilimme ensimmäistä kertaa laittaa lihalientä sienikeittoon ja se toimi hienosti! Kokokermaiseen verrattuna keitto sai makuun hienoa syvyyttä. Meillä liemet keitetään itse pakkaseen, mistä niitä onkin helppo ottaa aina tarvittaessa. Jukka lisäsi omaan keittolautaseensa vielä sinihomejuustoakin, mikä kuulemma ensitestään paransi makua. Uusilta naapureilta saimme kesällä Lapin tuliaisena ilmakuivattua poroa, joka sopi oivasti tämän keiton päälle. Raastaminen oli helppoa kun palan noukki pakkasesta. Sinne lihapala oli myös helppo palauttaa uusia raastamis- tai vuolemiskertoja varten.  KANTARELLIKEITTO kahdelle 3 dl kantarelleja 1 pieni sipuli 0,5 rkl voita 1-1,5 dl tuhtia lihalientä 2 dl kermaa (sinihomejuustoa) mustapippuria suolaa tarvittaessa päälle: ilmakuivattua poroa ruohosipulia muutama pieni kantarelli Hienonna sienet ja sipuli. Paista sieniä ja sipuleita voissa kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Ota talteen muutama pieni sieni koristeeksi. Lisää joukkoon kerma ja keitä kunnes kerma hieman paksuuntuu. Kaada joukkoon lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 min tai ilman kantta mikäli haluat keiton saostuvan lisää. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Halutessasi lisää keitoon sinihomejuustoa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppua ja jäisenä raastettua ilmakuivattua poroa sekä pari paistettua kantarellia. 

Avainsanat: dl kerma keltainen keitto keittää kattila kansi jukka hienontaa helppo lämpö lappi laittaa kulta koriste kiehua kesä sieni ruohosipuli poro pieni pari pakkanen paistaa ottaa neste muutama mustapippuri minä mieto maku nopeasti *sienet syksy suola sipuli sinihomejuusto