Tänään on 19.11.2017 06:43 ja nimipäiviään viettävät: Liisa, Elisa, Eliisa, Eliisi, Elisabet, Elise, Lisa, Lisen, Lisbet ja Bettina. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Appelsiineja ja hunajaa: Uuniton pizza oli ihan jees

Julkaistu: · Päivitetty:

Sattumalta osuin eräänä päivänä   Kitchn-sivuston ohjeeseen,   jossa tehtiin pizzaa uunipannulla ,  ilman uunia.  Lämpimällä säällä uunin lämmittäminen ei kauheasti minua innosta,  ja kun uunini vielä toimii varastotilana joillekin uuniastioille,  niin helppo ja uuniton pizzaohje kuulosti sellaiselta jota piti ehdottomasti  kokeilla. En odottanut että siitä tulisi mitään erityisen hyvää pizzaa, mutta yllätyin: pizza olikin itse asiassa hyvää näin tehtynä.   Tämä onkin hyvä ohje pikapizzalle:  taikinan voi tehdä etukäteen, ja sitten nopeasti kypsentää pizzan pannulla. Uunittoman pizzan taikina Taikina on tosi helppotekoinen:  ainekset  (öljyä lukuunottamatta ) sekoitetaan keskenään. Taikinan voi tehdä joko yleiskoneessa, tai käsin vaivaamalla ,  vähintään 5 minuutin ajan.  Taikina saattaa ensin vaikuttaa hieman kuivalta ,  mutta on käsittelyn jälkeen ihan hyvä.  Taikinan tulee olla elastinen,  ja käsiin tarttumatonta.  Taikina jaetaan neljään osaan,  jotka laitetaan kulhoon.  Päälle sivellään hieman oliiviöljyä ,  kulho peitetään  ,  ja taikinan annetaan nousta  kaksinkertaiseksi, tunnista puoleentoista tuntiin.  Taikinasta riittää  4 pienehköön pizzaan.  Pannulle lisätään hieman öljyä,  ja kun pannu on lämmennyt keskilämmölle,  laitetaan siihen sopiva taikinaympyrä  pannuun.  Taikinan alapuolen annetaan paistua kunnes se  on saanut kunnolla väriä.  Yläpinnalle tulee helposti kuplia, mutta niistä ei kannata välittää.  Kun pizzan alapuoli on paistunut,  taikina käännetään,  ja lämpö alennetaan minimiteholle.   Täytteet lisätään nyt pizzan päälle.  Minulla oli tässä kotitekoista tomaattikastiketta , jonka olin antanut kiehua kokoon lähes soseeksi,  sekä vuohenmaitofetaa.  Pannu peitetään kannella, ja pizzan annetaan kypsyä 4-5 minuutin ajan. Välillä kannattaa tarkistaa ettei pizza pala pohjaan,  mutta minulla pohja kypsyi täydellisen hyvin, ilman palamista.  Olipa hyvää.  Taikina tietysti käy myös uunissa valmistettuihin pizzoihin.  Ylijäänyt taikina meni jääkaappiin,  ja huomasin lopputuloksen olevan vieläkin parempi jääkaapissa yön yli ollutta taikinaa käytettäessä.  Yksityiskohtaiset kuvat löytyvät Kitchn-sivustolta. Osa lähiseudun jättimarketin pikkelöityjen vihannesten puolta. Kokonaisena pikkelöidyt tomaatit kuuluvat venäläiseen keittiöön. Saman tiskin loppupää kuuluu oliiveille. Vieressä on tikut oliiveja varten,   sillä niitä  saa maistella ennen ostopäätöstä. 

Avainsanat: tässä tomaatti tiski tarkistaa taikina sää sose sivusto pohja pizza pannu pala ostopäätös olin oliiviöljy oliivi ohje odottaa neljä maistella lämpö käsiin kuva kulho kiehua keittiö jääkaappi helppotekoinen helppo elastinen nelkytplusblogit leivonta kaupat kastike juusto öljy välittää voi vaikuttaa uuni täyte