Tänään on 23.09.2017 03:05 ja nimipäiviään viettävät: Mielikki ja Tekla. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

leon pyöräilyblogi: Kaupunkireissupäivä

Julkaistu: · Päivitetty:

Ja kun Vihtiläiset sanovat lähtevänsä kaupunkiin ne lähtevät Helsinkiin ja niin mekin, kun olemme tätänykyä Vihtiläisiä. Tässä kävi tänään sillälailla, että heräsin jo karvan yli neljä aamuyöstä, eikä unta riittänyt enempää jotenka nousin ylös ihastelemaan sysimustaa metsämaisemaa. Aamukahvia juodessani pimeällä terassilla ei kuulunut edes linnunlaulua, oli kuin luonto kuollut jo ois, tuo oli jostain vanhasta laulusta Ja nyt jään odottelemaan auringonnousua ja sitten kirkonkylän kautta kaupunkiin. Eilen illalla tulta takassa pitäessäni nostin leiviuunin lämpötilan 80 asteeseen, sitten harjoittelimme juurespadan tekoa hauduttamalla. Meillä kuitenkin oli omastatakaa noita juureksia melko niukasti, mutta löytyi kuitenkin perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, maa-artisokkaa ja sipulia, lisäksi laitoimme pataan noin 200 grammaa peuranlihasäilykettä. Nesteeksi vettä pari litraa ja siihen neljä kasvisliemikuutioita ja sitten pata uuniin illalla yhdeksän aikaan. Aamulla kun heräsin, kämppä haisi ihan juurespadalle, jotenka otin padan pois uunista ja kypsiähän ne juurekset olivatkin, elikä seitsemän tuntia 80 asteisessa uunissa riitti kypsentämään melko isoina lohkoina pataan laitetut juurekset. Mausteena padassa oli suola, mustapippuri, meirami ja ruohosipulia laitoin päälle koristeeksi ennen kuvan ottoa, että näin tuli perehdyttyä tähän pataruuan valmistukseen tuossa meidän mainiossa takan leivinuunissa.

Avainsanat: neljä mustapippuri maa lämpötila luonto litra laulu kämppä kuva kuollut koriste kirkonkylä kaupunki juures ilta ihastella helsinki harjoitella gramma aste artisokka uuni tässä tunti tuli terassi teko takka suola sipuli ruohosipuli porkkana peruna pata pari noita