Tänään on 24.11.2017 15:10 ja nimipäiviään viettävät: Lempi, Lemmikki, Sivi ja Siv. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kropsua eväänä: Broileria perunapedillä

Julkaistu: · Päivitetty:

  Parmankinkku antoi oikein mukavan säväyksen tälle ruoalle, vaikka hintavaa olikin - 5 ohutta viipaletta maksoi 4 euroa. Resepti on Yhteishyvän sivuilta, aurinkokuivatut tomaatit unohtui minulta kauppaan, mutta hyvää oli ilmankin.    4 kpl broilerin ohut fileeleike (marinoimaton) 3 rkl appelsiinimehua 1 rkl dijonsinappia 1 tl suolaa mustapippuria ½ tl rosmariinia 4 viipaletta parmankinkkua   1 pss (500 g) pakasteperunasuikaleita 2 dl kanalientä 1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja kuivattua basilikaa   Sekoita kulhossa appelsiinimehu, sinappi, suola, pippuri ja murennettu rosmariini. Kaada seos pakastepussiin. Lisää pussiin broilerileikkeet ja pyörittele niin, että ne kostuvat kauttaaltaan liemeen. Anna maustua puoli tuntia huoneenlämmössä.  Levitä laakeaan uunivuokaan perunat ja silputut tomaatit. Mausta basilikalla ja kaada päälle kanaliemi. Kypsennä 225 asteessa 30 minuuttia.  Ota vuoka uunista ja aseta broilerit perunoiden päälle. Peitä kukin broilerileike parmankinkkuviipaleilla. Kypsennä vielä 25 minuuttia. 

Avainsanat: vuoka uunivuoka uuni tunti tomaatti suola sinappi seos rosmariini resepti pussi puoli pss pippuri peruna mustapippuri minuutti maustua maksaa liemi kuhlo kuivattu huoneenlämpö dl broileri basilika aseta appelsiinimehu