Tänään on 23.09.2017 08:35 ja nimipäiviään viettävät: Mielikki ja Tekla. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Appelsiineja ja hunajaa: Taatelia kastikkeessa

Julkaistu: · Päivitetty:

Kun taannoin valmistin seitan pepperonia , käytin osan vegaanimakkarasta  vihannespataan, jonka juju on kastikkeeseen tuleva taateli.  Vegaanimakkaran sijaan voi tietenkin käyttää tofua  tai muuta vastaavaa,  mutta kastike sopii hyvin myös esim. kanalle. Taateli,  yhdessä muiden kastikkeeseen tulevien ainesten kanssa, antaa vihannespadalla kivasti makua. Taatelia kastikkeessa  1.  Seitanmakkara, tofu tai vastaava kuutioidaan palasiksi.  Punainen paprika, porkkana,  herkkusienet  sekä varsiselleri paloitellaan . Lämmitä  öljy kattilassa  , ja lisää  seitan/ tofu ym. Kuullota vihannesseosta noin 5 minuutin ajan keskilämmöllä,  aina välillä sekoittaen. 2. Sillä välin kun vihannekset  pehmenevät kattilassa, laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta)  ja jauha ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.  Jos taatelit ovat kuivia,  liota niitä ensin lämpimässä vedessä muutama tunti,  ja poista siemenet. Käytä liotusvesi ohjeen nesteenä (taatelit + 1½ dl vettä). 3, Kaada kastike vihannesten päälle, sekoittele ja kypsennä vihannespataa  miedolla lämmöllä ,kannen alla, (7-8 min)  kunnes kastike muuttuu paksummaksi. ja vihannekset  ovat pehmeitä.  Tarjoile pataa vaikka riisin tai kvinoan kanssa. Hyvää vaikka riisin kanssa. Täällä syödään aika paljon kaikenlaisia  snakseja.  Lähiseudun jättimarketin snaksiosasto on koristeltu aika hauskasti,  ja valikoima suuri. Itse en kyllä erityisesti välistä sellaisista. Mutta falaffelin makuiset pretzelit.... En ole varma kokeilisinko;D

Avainsanat: vegaani taateli nelkytplusblogit laktoositon kauppa kasvisruoka kastike voi vihannes vesi varma valmistaa valikoima tunti tuleva tofu syödä suuri siemen sekoittaa sekoittaen riisi porkkana pehmeä paprika ohje muutama maku lämmin lämpö lämmittää käyttää kuiva koristelu keskilämpö kattila kansi dl antaa aines aika