Tänään on 13.12.2017 22:38 ja nimipäiviään viettävät: Seija ja Lucia. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Jauhoton taikina: Omenakanelitoffee

Julkaistu: · Päivitetty:

Syksy, lempivuodenaikani. Se antaa ideoita vaikka mihin ja raaka-aineita on tarjolla todella paljon. Tällä kertaa raaka-aineet eivät ole luonnosta kerättyjä, vaan niissä on ihan vain syksyinen maku. Vai mitä sanotte omenasta ja kanelista? Sehän kuuluu syksyyn kuin pillit tatteihin. Nyt en tehnytkään omenapiirakkaa, vaan keitin kasaan kuivaa omenasiideriä, jolla maustoin toffeen. Sellaisen toffeen, joka on pehmeää olematta liian pehmeää. Purtavaa, mutta ei jää hampaisiin kiinni. Täydellisestä toffeeta siis! Omenakanelitoffee n. 24 palaa 230 g kuohukermaa 150 g glukoosisiirappia 200 g sokeria 40 g voita 90 g kasaan keitettyä siideriä --- ripaus suolaa kanelia ja inkivääriä maun mukaan Keitä ensin kasaan siideri. Tähän määrään minulla oli 0,33 dl tölkki kuivaa omenasiideriä, ei mitään esanssilitkua sitten. Kattilaan kovalle lämmölle ja anna kiehua niin, että sitä on noin desi jäljellä. Laita noin 13 cm x 25 cm vuokaan leivinpaperi. Tai käytä silikonivuokaa. Itse kaadoin seoksen Jamie Oliverin silikoniseen leipävuokaan. Se oli juuri sopivankokoinen ja jäähtynyt toffee irtosi helposti. Mittaa kattilaan kerma, siirappi, sokeri, voi ja siideri. Keitä ensin kovalla lämmöllä, kun kiehuu, alenna kohtalaiseksi lämpötila. Anna kiehua 20-30 minuuttia tai niin kauan, että seos saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Mausta suolalla, kanelilla ja inkiväärillä. Kaada vuokaan ja anna jäähtyä. Leikkaa kovettunut toffee paloiksi öljytyllä veitsellä. Syystunnelmia itsetehtyjen somisteiden myötä

Avainsanat: suklaaton pähkinätön ja manteliton munaton makeiset gluteeniton askartelu vuoka voi veitsi toffee tarjota syksy syksyinen suola sokeri siirappi siideri seos saavutus raaka purtava pehmeä pala palaa omenapiirakka mitä minuutti maku lämpötila lämpö luonto leivinpaperi kuohukerma kiehua kerma keittää kattila kaneli jää jolla jamie inkivääri idea dl antaa aine 90