Tänään on 23.11.2017 15:00 ja nimipäiviään viettävät: Ismo, Yngve ja Yngvar. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Sillä sipuli: Uuniperunat sienitäytteellä

Julkaistu: · Päivitetty:

kaupallinen yhteistyö  ARLA Uuniperuna on hiukan unholaan jäänyt ruoka. Ihan suotta! Uuniperuna on yltiöhelppo kypsentää ja täytteitä voi varioida loputtomiin. Me teimme potuille syksyn ja onnistuneiden sienenmetsästysten innoittamina sienitäytettä aikuisille ja kinkkuversiot lapsille. Helppoa ja maistuvaa! Menneisyydessä uuniperunat käärittiin aina folioon, mutta rapsakkakuorisuuden ja sitä myöten kuorten syömisen puolesta puhuu kypsennys ihan sellaisenaan. Uuniperunaksi kannattaa valita jauhoinen perunalajike, esimerkiksi Challenger, Rosamunda tai van Gogh.  Me laitoimme sienitäytteeseen tänä syksynä oppimaamme kehnäsientä . Suppilovahverot, kantarellit ja orakkaat käyvät aivan yhtä mainiosti, kuten moni muukin. Limanuljaska voisi sitruunaisuudessaan olla hauskan pirteän makuinen perunan täytteenä. Muista vain käsitellä sienet aina oikein ennen ruokaan lisäämistä.  Pehmentävänä yhteen sitojana toimi Arlan uutuustuote hapatettu kerma . Mietimme ensin lisäävämme täytteeseen myös ranskankermaa, mutta hapatetun kerman paksuus sai päätymään pelkästään siihen. Hapatetussa kermassa on pirteän hapokas maku, joka tuo täytteeseen ihan omanlaisensa lisän.  UUNIPERUNAN KYPSENTÄMINEN Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat hyvin, jotta voit syödä ne kuorineen.  Laita perunat uunipellille. Kypsennä 1-1½ tuntia, kunnes kuori on rypistynyt ja sisus tuntuu tikulla pistäessä pehmeältä. Kypsennysaika riippuu kovasti perunoiden koosta. * Tee kypsien perunoiden päälle ristikkäisviilto ja avaa perunaa painamalla tai levittämällä. Lusikoi täyte perunan päälle.  UUNIPERUNAN  SIENITÄYTE  neljälle perunalle 200 g kehnäsieniä (paloiteltuna noin ½ litraa) 2 rkl öljyä (tai voita) 1 sipuli 1 tl suolaa 2 rkl timjaminlehtiä riivittynä ½ dl Arla Lempi hapatettua, laktoositonta kermaa suolaa mustapippuria Paloittele puhdistetut sienet. Silppua sipuli. Riivi timjamilehdet varrestaan. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes sienten kosteus on haihtunut. Lisää 2 rkl öljyä ja sipulisilppu. Vähennä lämpöä pannulta niin että sipulit pehmenevät. Lisää timjaminlehdet. Jäähdytä seosta hetki. Ravista hapatettua kermaa purkissaan muutaman kerran. Lisää kerma sienisilpun joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. * Ihan pelkkien uuniperunoiden takia uunia ei kannata lämmittää. Minä paahdoin samalla pellillä punajuuria seuraavien päivien lounassalaatteja varten ja kypsensin myös omenapaistosta jälkiruuaksi .

Avainsanat: yhteistyö *sienet *peruna öljy voi valita uutuustuote uuniperuna uunipelti uuni täyte tunti tee syödä syksy suola sipuli silppu sieni seos ruoka ranskankerma päivä punajuuri pippuri pestä peruna pannu paloitella muutama mustapippuri minä miettiä me makuinen maku lämpö lämmittää loputon lempi lapsi käsitellä kuumenna kuori kuiva kosteus kerma kaupallinen jäähdytä hetki hapokas gogh esimerkki dl avaa arla aikuinen