Tänään on 12.12.2017 02:43 ja nimipäiviään viettävät: Tuovi ja Tove. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Keittokirjanen: Kiinalainen karamellipossu

Julkaistu: · Päivitetty:

Glorian ruoka ja viini -lehdessä 02/2017 teemana oli aasialainen ruoka. Sieltä löytyi monta suosikkia. Tässä vielä yksi, hong chao rou. Älkää antako tumman ulkonäön pelästyttää, oli aivan mahtavan makuista. Ruokaan käytin: n. 1 kg possun kassleria 4 valkosipulinkynttä n. 4 cm pala inkivääriä 1 dl öljyä 6 rkl ruokosokeria 5 rkl kuivaa sherryä (voi korvata omenamehulla) 5 rkl tummaa kiinalaista soijakastiketta 4 rkl punaviinietikkaa reilu 2 tl suolaa 1 tl mustapippuria (myllystä) Paloittele possu n. 4x4 cm kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon ruokosokeri ja kuullota, kunnes sokeri on sulanut. Lisää pataan porsaanliha ja ruskista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon muut aineet ja hauduta kannen alla noin kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa ja kastike kiehunut kokoon. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Avainsanat: porsas liha kiinalainen kassler öljy viini valkosipulinkynsi valkosipuli ulkonäkö tunti tumma teema suola sokeri soijakastike ruskistaa ruokosokeri ruoka riisi possu pata pari paloitella pala muut mustapippuri minuutti maku mahtava lehti kuutio kuori kg kastike kansi inkivääri gloria dl aine aasialainen tässä