Tänään on 14.12.2017 20:47 ja nimipäiviään viettävät: Jouko ja Ove. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Jauhoton taikina: Suppilovahverohillo

Julkaistu: · Päivitetty:

Minulle on kertynyt ihan hirvittävä läjä säilöntäreseptejä, jotka haluan julkaista. On monenmoista hilloa, ihan eri makuja kuin aiemmin. Juustojen kanssa sopivia, helppotekoisia herkkuja. Taidankin aloittaa nyt säilöntäviikon. Yritän mahdollisuuksien mukaan julkaista näitä hillo-ohjeita nopeahkoon tahtiin. Alkulöpinät saattavat olla nyt tavallista lyhyemmät, kun kirjoittelen ohjeita reipasta tahtia. Aloitan suppilovahverohillolla. Ihana mieheni toi minulle metsän kotiin, kun en itse päässyt sinne. Nyt meillä nautitaan mm. lihan kanssa suppilovahverohilloa, joka on maultaan sopivan etikkaista, mutta ei jälkeäkään niistä ainaisista kaneleista ja neilikoista. Ovathan nekin ihan jees mausteena, mutta niistä tulee niin jouluinen olo. Laitoin hilloon sitruunatimjamia ja rosépippuria. Toimii! Suppilovahverohillo 2 litraa tuoreita ja siivottuja suppilovahveroita 1 isohko punasipuli --- 2 dl vettä 1,5 balsamiviinietikkaa pari oksaa sitruunatimjamia 5-6 rosépippuria 1 tl suolaa 1,5 dl hillosokeria Pese pari pienehköä hilopurkkia hyvin. Laita kylmään uuniin ja lämmitä uuni 125 asteeseen. Anna purkkien olla 15 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä. Siivoa ja halkaise sienet. Suppilovahveroiden jalasta löytyy ylläreitä sepän toukista etanan muniin. Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sitruunatimjami, pippurit ja suola. Kiehauta. Lisää joukkoon sienet ja punasipuli. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia. Älä keitä liian lujalla, jotta neste ei haihdu liiaksi. Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia. Anna hillon hetken jäähtyä. Sekoita ja jaa hillo purkkeihin. Säilytä jääkaapissa. Valonkaupunki Jyväskylä 2017 Vielä muutama kuva viikon takaisesta Valon kaupunki-tapahtumasta. Me kävimme katsomassa Kirkkopuistossa valoteoksia.  Veikko Lappalainen: Flowers of life Alexander Reichstein: ”They were here” Joachim Sługocki (Puola): ”Horizontal Interference”

Avainsanat: 2017 alexander dl etikka flowers hillo ihana jouluinen julkaista juusto jyväskylä jääkaappi kansi kattila kaupunki kiehauttaa kiehua kirjoittaa kuva kylmä lappalainen liha litra lämmittää mahdollisuus maku me metsä mies minuutti muutama neste ohje olo pari pestä punasipuli purkki seppä sieni suola säilyttää tahti tapahtuma uuni valo vesi yrittää gluteeniton maidoton munaton pähkinätön ja manteliton sienet säilöntä vegaani