Tänään on 24.10.2017 08:45 ja nimipäiviään viettävät: Rasmus, Asmo ja Fjalar. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Jauhoton taikina: Chilihillo karhunvadelmista

Julkaistu: · Päivitetty:

Minähän lupasin, että tulee säilöntäviikko. Tässä viikon toinen hillo-ohje. Äitini pihassa kasvaa ihania karhunvadelmia. Sain niitä muutaman litran ja tein niistä erilaisia hilloja. Tästä tulisesta reseptistä sukeutui heti meidän suosikki. Chilihillo karhunvadelmista 300 g karhunvadelmia 250 g vadelmia 150 g punaisia paprikoita silppuna chiliä maun mukaan, käytin Brasileira Marimbondoa muutaman podin verran 3 rkl balsamiviinietikkaa 175 g hillomarmeladisokeria muutama murskattu rosépippuri Pese ja desinfioi huolellisesti muutama pienehkö hillopurkki. Mittaa kattilaan karhunvadelmat, vadelmat ja paprikasilppu sekä chili. Lisää pieni tilkka vettä. Anna kiehua miedohkolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää pippuri, balsamiviinietikka ja hillosokeri. Keitä vielä 5 minuuttia. Kuori vaahto pois pinnalta. Anna jäähtyä hetki ja sekoita. Purkita. Säilytä jääkaapissa. Jos teet isomman erän, pakasta osa. Ihanat värit!

Avainsanat: chili hetki hillo huolellinen ihana jääkaappi kasvaa kattila kiehua kuori litra lämpö minuutti muutama ohje pestä pieni piha pippuri punainen suosikki säilyttää teet tilkka tässä vaahto vadelma äiti gluteeniton maidoton munaton säilöntä vegaani