Tänään on 16.12.2017 07:02 ja nimipäiviään viettävät: Auli, Aulikki, Aada, Ada ja Adele. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Appelsiineja ja hunajaa: Myskikurpitsaa ,tahinia ja muutakin uunissa ja kaikki kurpitsaohjeeni

Julkaistu: · Päivitetty:

Myrskikurpitsa on aivan ihana kurpitsa, ja  ei ihme että  olen siitä blogivuosien aikana tehnyt monestikin jotain tänne blogiin.  Tällä kertaa tein myskikurpitsaa uunissa, tahinikuorrutteella. Ohje on mukaeltu ohje täkäläisen  vegaaniravintolan kurpitsa-annoksesta,  ja tahinista tulee todella herkullinen kuorrute tälle ruualle.  Annoksen valmistuksessa on pari vaihetta, joten hieman menee aikaa tämän tekemiseen,  mutta herkullinen lopputulos on sen arvoinen. Myskikurpitsaa, tahinia ja muutakin uunissa Kurpitsa kuoritaan , ja halkaistaan.  Sen jälkeen siitä poistetaan siemenet sekä suurin osa kurpitsalihasta, niin että jäljelle jää ikäänkuin kurpitsavene.  Kaikista helpoimmin  tämä vaihe sujuu käytettäessä melonikuorijaa.  Pois leikatun kurpitsasisuksen voi käyttää sitten muihin ruokiin.  Marinadin ainekset sekoitetaan, ja marinadilla sivellään kurpitsan ulkoseinämät ja reunat. Marinadia laitetaan myös leivinpaperin päälle kurpitsapuolikkaiden alle,  ja loput marinadista kaadetaan "kurpitsaveneen" sisälle. Kurpitsat on parasta valmistaa uuniastiassa. Uuni lämmitetään 150 C asteeseen. Kurpitsapuolikkaiden annetaan kypsyä 30-35 minuuttia: kunnes ne ovat saaneet jonkin verran väriä. Kurpitsan kypsyessä uunissa valmistetaan täyte,  johon tulee seuraavat ainekset: 5-6 halkaistua kirsikkatomaattia 1 punasipuli tai tavallinen sipuli 1 suikaleiksi leikattu punainen paprika ½ tl chilihiutaleita 2 rkl oliiviöljyä ½ tl savupaprikaa ripaus suolaa Kun kurpitsapuolikkaat ovat kypsyneet , ne otetaan ulos uunista,  mutta uunia ei sammuteta vaan lämpötila nostetaan 180 C asteeseen. Leikatut kasvikset kaadetaan leivinarkilla päällystetyn uunipellin päälle, ja kasviksia paahdetaan 15 minuuttia. Kasvikset poistetaan uunista, ja uunin lämpötila nostetaan 240 C asteeseen. Kasvistäytteen vihanneksia voi korvata myös muilla kasviksilla. Kurpitsat menossa taas uuniin, tällä kertaa kuorrutuksella Kurpitsaveneet  täytetään paahdetuilla kasviksilla, mutta niin että niihin jää tilaa myös kuorrutukselle. Kuorrutukseen tulee seuraavat ainekset: 150 gr tahinia 300 ml vettä 1 murskattu valkosipulin kynsi ½ tl suolaa Tahinikuorrutuksen ainekset sekoitetaan tasaiseksi, ja tahinikuorrutusta kaadetaan kurpitsojen vihannestäytteen päälle.  Kun uuni on saavuttanut 240 C lämpötilan , paahdetaan  kurpitsat täytteineen ja kuorrutuksineen  10-12 minuutin ajan.   Alkuperäisessä ohjeessa kurpitsat on aseteltu mustan kvinoan päälle; en laittanut sellaista, mutta tätä voisi tarjota vaikka riisipedin päällä. Myskikurpitsaa (ja kurpitsaa yleensä) on täällä blogissa tehty paljonkin ,  Paahdettua myskikurpitsaa pikantilla jugurtti-ja korianterikastikkeella Paahdettua myskikurpitsaa ja inkivääritomaatteja Paahdettua myskikurpitsaa valkoviinikastikkeella ja timjamilla Herkulliset kurpitsapannarit Yrttinen kurpitsaherkku Kurpitsa-ja tomaatticurry Kurpitsakeittoa thaimaalaiseen tyyliin Kurpitsaherkku uunissa Aasialainen kurpitsasalaatti Appelsiiniset kurpitsavanukkaat Kurpitsapihvit Kurpitsacurry Kurpitsanamut-ja herkku Kurpitsapata kikherneillä Kurpitsalatkes Kurpitsacarpaccio Vegaanit kurpitsamuffinit Makeansuolaiset kurpitsamuffinit

Avainsanat: aasialainen aines annos blogi herkku herkullinen ihana ihme jugurtti jää kasvikset kasviksia kirsikkatomaatti kuorrute kurpitsa kynsi käyttää leivinpaperi lopputulos lämpötila minuutti ml nostaa ohje oliiviöljy paahdettu paprika pari poistaa punainen punasipuli ruokkia ruoka siemen sipuli suikale suola tarjota tavallinen tekeminen tänne täyte uuni vaihe valkosipuli valmistaa vegaani vihannes voi yrttinen kasvisruoka nelkytplusblogit taateli tahini tomaatti