Tänään on 18.11.2017 03:05 ja nimipäiviään viettävät: Tenho, Jousia ja Max. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Keittokirjanen: Myskikurpitsakeitto

Julkaistu: · Päivitetty:

Kaupat ovat pullollaan myskikurpitsoita ja netti pullollaan myskikurpitsakeiton ohjeita. Ensimmäinen kurpitsakeittoni syntyi näin: 1 myskikurpitsa (n. 1 kg) öljyä pari porkkanaa 1 sipuli 1 punainen mieto chili 8 dl kasvislientä 1 dl kermaa suolaa  pippuria Pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä. Lämmitä uuni 220 asteiseksi. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Lohko kurpitsa muutamaan osaan. Aseta lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele kurpitsanpalat öljyllä ja mausta reilusti suolalla. Paahda uunissa n. 35 minuuttia, kunnes kurpitsa tuntuu haarukalla kokeiltaessa pehmeältä. Kuori ja paloittele porkkana. Hienonna kuorittu sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota porkkanaa, sipulia ja chiliä öljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Kaavi lusikalla jäähtynyt kurpitsanliha irti kuorista ja lisää kattilaan.  Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Soseuta ja lisää kerma. Kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Huuhdo ja puhdista kurpitsansiemenet. Paahda kuivalla pannulla ja mausta suolalla. Ripottele siemenet keiton päälle, tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Avainsanat: myskikurpitsakeitto kasvis öljy uuni uunipelti tuore suola sipuli siemen punainen porkkana pippuri pari pannu paloitella paahdettu paahtaa ohje netti muutama minuutti mieto lämmittää lusikka lohko leipä leivinpaperi kuumenna kurpitsa kuori kuiva kiehua kerma keitto kaupat kattila kasvisliemi hienontaa haarukka dl chili aseta