Tänään on 18.11.2017 15:44 ja nimipäiviään viettävät: Tenho, Jousia ja Max. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Appelsiineja ja hunajaa: Persimonijuustokakkukupit (sokeriton ja gluteeniton)

Julkaistu: · Päivitetty:

Nyt on selvästi persimonien aika täälläpäin: kauniin oranssisia hedelmiä näkyy joka paikassa. Oikeastaan täällä kehitetty parkkihapoton ja siemenetön  versio  persimonista on sharonhedelmä, mutta tuo persimoni kuulostaa niin kauniilta    joten kutsun sitä siksi tässä ohjeessa.  Persimonröykkiötä katsellessa  ideoin jälkiruuan,   johon käytetään koko persimoni sellaisenaan. Minulla oli kaksi erilaista persimonia eikun sharonhedelmää;D  Vasemmalla korkea  persimoni,  jota täällä nimitetään Kremboksi ( nimitys täällä suklaiselle suukolle )  Kuvasta huomaa että näillä persimoneilla on aika lailla kokoeroa.   Krembo -persimonin muoto on myös pyöreämpi kuin tavallisen persimonin.  Persimoneista saa helposti  tehtyä " kupin" pienille  juustokakuille,  ja tein näistä juustokakuista  sekä sokerittomat että gluteenittomat. ============================================================ Persimonijuustokakkukupit 4 suhtkoht samankokoista persimonia 1 kananmuna 2 dl jugurttirahkaa (tai muuta vastaavaa) 3 rkl makeutusjauhetta (minulla oli stevian ja sukraloosin sekoitusta) 1½ rkl sitruunamehua 2 rkl maizenaa ============================================================ Persimonien pinta pestään ja kuivataan , minkä jälkeen niistä leikataan lakkiosa pois.   Persimonien sisus poistetaan hedelmistä kunnes kuoriosa ja hieman hedelmälihaa on jäljellä.  Parhaiten  hedelmäsisuksen poisto onnistuu   tuolla kuvan vehjeellä mitä yleensä käytetään melonipalloihin.  Persimonien sisus jauhetaan  jugurttirahkan , Maizenan, kananmunan , makeutuksen ja sitruunamehun kanssa. Maistellaan , ja lisätään makeutusta tarpeen mukaan. Nämä voi tietenkin tehdä myös sokerilla. Persimonikupit täytetään persimonijuustoseoksella.  Persimonijuustokakkukupposia paisteaan 180  C asteessa  noin 25-30 minuuttia , tai kunnes  täyte on täysin hyytynyt ( kokeillaan veitsellä, jos tulee puhtaana ulos on persimonijuustokakkukuppi valmis) Persimonijuustokakkukuppien annetaan jäähtyä huoneenlämmössä , minkä jälkeen ne siirretään jääkaappiin, mieluiten seuraavaan päivään saakka.  Silloin  kupposista saa helposti leikattua viipaleita. Persimonin hedelmälihasta tuli väriä myös  täytteeseen.  Kuoriosa pysyi hyvinkin kiinteänä uunissa, mutta se on täysin syötävä. Ripottelin hieman pomeranssijauhetta päälle. Joku aika sitten Elite, Israelin suurin suklaabrändi, toi markkinoille blondisuklaan. Vastustin kauan, mutta lopulta oli pakko ostaa yksi levy. Blondisuklaata  oli 3 erilaista:  mantelilla,  kookoksella tai suolakaramellilla.  Valitsin mantelisen blondisuklaan, mutta hieman harmitti ettei blondisuklaata ollut ihan sellaisenaan,  en erityisesti pidä sattumista suklaassani.  Olin myös hieman pettynyt suklaan makuun;  se oli liian mieto, ja esim. kotitekoinen blondisuklaani on  tätä parempi. Jännää ettei Fazer vielä ole luonut omaa blondisuklaataan...

Avainsanat: suklaa nelkytplusblogit jälkiruoka hedelmä gluteeniton voi versio veitsi uuni täyte tässä tuli tavallisen syötävä sokeri sitruunamehu ripotella päivä puhdas poistaa pinta pettyä pestä ostaa olin ohje nimittää muoto mitä minuutti mieto markkinat maizena luoda levy leikata kuva kutsu kotitekoinen korkea koko kehittää kaunis katsella kananmuna jääkaappi jännää israel huoneenlämpö hedelmiä fazer elite dl aika