Tänään on 15.12.2017 18:00 ja nimipäiviään viettävät: Heimo ja Sverker. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Suvikumpu: Taateli-suklaakakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Tämän kakun alkuperäisen ohjeen olen ottanut joskus talteen lehdestä,  ehkä Pirkasta tai saattaa tämä olla Valion ohjekin. Olen muokannut ohjetta itselleni mieluisaksi. Taateli-suklaakakku 250 gr Pirkka pehmeitä taateleita 3 dl vettä 2 dl sokeria 200 gr voita 2 munaa 3 dl Anni Helena erikoisvehnäjauhoja 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljauutetta 100 g rouhittua tummaa suklaata Mittaa vesi, sokeri ja taatelit kattilaan ja keitä puolisen tuntia. Soseuta seos tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella Kuutioi rasva kattilaan ja sekoita, kunnes se sulaa. Anna jäähtyä.  Sekoita munat yksitellen joukkoon  ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, myös suklaarouhe.  Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan  ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.  Tarkista kypsyys tikulla.  Kumoa kakku ritilälle ja anna sen jäähtyä hetki kakkuvuoan alla. Koristele jouluisaksi sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin paketissa olevia tiiviiksi puristettuja taateleita. Itse tykkään enemmän näistä pehmeistä ja irtonaisista. ♥

Avainsanat: suklaa-taatelikakku reseptit leipomukset voidella vesi valio uuni tunti taikina taateli sulaa suklaa suklaakakku sooda sokeri seos sauvasekoitin rasva pirkka pehmeä paketti ohje muna leivinjauhe lehti käyttää kuutioida koristella kattila kakku hetki helena dl aste anni alkuperäinen aine