Tänään on 16.12.2017 01:46 ja nimipäiviään viettävät: Auli, Aulikki, Aada, Ada ja Adele. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kaakao kermavaahdolla: ♥ Ihana piparkakku-tiramisu

Julkaistu: · Päivitetty:

Me vietettiin perheen kanssa pikkujouluja, joita varten halusin valmistaa meille jonkun helpon mutta herkullisen jälkiruoan. Tiramisu on yksi meidän porukan lemppareista, joten päätin tehdä siitä hieman jouluisemman version. Kerroksien välistä löytyy murusteltuja piparkakkuja ja pätkispaloja. Lisäsin myös täytteeseen vaahdotettua kermaa, mitä en tavalliseen tiramisuun ole aiemmin laittanut. Jälkiruoka on helppo valmistaa lisäämällä tarjoilukulhoon kerroksittain kostutettuja savoiard-keksejä ja mascarponetäytettä. Piparkakuilla ja pätkis-suklaalla maustettu tiramisu on makea jälkkäri, joten pienikin annos riittää taltuttamaan makeannälän. JOULUINEN PIPARKAKKU-TIRAMISU MALJASSA   noin 1,8l vetoiseen astiaan POHJALLE: 100g savoiard-keksejä 100g piparkakkuja TÄYTE: 1pss pätkispaloja 500g mascarponea 2dl kermaa 2dl tomusokeria 2 munanvalkuaista 1tl vaniljasokeria 0,5-1dl kostutuskahvia KOSTUTUS: 3dl vahvaa kahvia n.1dl kahvilikööriä KORISTEEKSI: Piparkakkuja Piparminttutankoja VALMISTUS: 1. Aloita keittämällä kostutusta varten 3dl vahvaa kahvia. Sekoita likööri kahvin joukkoon. 2. Notkista täytteen mascarpone kulhossa ja sekoita joukkoon kostutuskahvia makusi mukaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. 3. Yhdistä mascarpone ja kermavaahto keskenään nuolijan avulla. Kahvia voi lisätä mukaan vielä tässä vaiheessa, mutta ei enää valkuaisvaahdon lisäämisen jälkeen. 4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntelen nuolijan avulla täytteen joukkoon. 5. Kaada kostutuskahvi laakeaan kulhoon. Aloita kokoaminen kastamalla savoiardkeksejä molemmin puolin kahvissa ja painele 4-5kpl tarjoiluastian pohjalle. Murustele päälle kourallinen pätkispaloja. Lusikoi päälle mascarponetäytettä ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Murustele täytteen päälle reilusti piparkakkuja. 6. Lado kulhoon kerroksittain kostutettuja keksejä, pätkispaloja, täytettä sekä piparimurua. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi mascarponetäytettä, peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli. 7. Koristele pipareilla ja piparminttutangoilla, sekä halutessasi kermapursotuksin tai jos täytettä jää yli, pursota sitä valmiin tiramisun päälle. VINKKEJÄ! - Annostele likööriä makusi mukaan, voit myös halutessasi kiehauttaa liköörin ennen kahviin lisäämistä, jolloin alkoholi haihtuu pois tai vaihtoehtoisesti voit jättää liköörin lisäämättä kokonaan. - Tällä reseptillä tiramisun saa tehtyä noin 1,8 litran vetoiseen kulhoon ja täytettä jää hieman yli, jolloin lopun voi pursottaa koristeeksi päälle tai tehdä pienen herkkukulhon tai purkin erikseen. - Blogista löytyy resepti myös kirsikka-tiramisuun sekä   gluteenittomaan tiramisuun , jossa pohja valmistetaan itse. Tein yli jääneestä täytteestä ja kekseistä vielä pienen herkkupurkin, joka matkusti ilahduttamaan isovanhempiani. Näistä saakin tosi ihania herkkulahjoja annostelemalla tiramisut pieniin suljettaviin lasipurkkeihin. Ympärille voi kietaista jouluista nauhaa ja kiinnittää pienen kortin. Tiramisu säilyy hyvänä suljetussa lasipurkissa tekopäivän lisäksi ainakin kaksi päivää. Maku on oikeastaan parhaimmillaan, kun herkku on saanut tekeytyä jääkaapissa mahdollisimman pitkään, mutta vähintään yön yli. Oon saanut muutamia kyselyjä, jos voisin antaa vinkkejä tulevan joulun herkkulahjoihin ja niiden pakkaamiseen. Voisinkin kirjoitella tästä ihan oman postauksen heti kun ehdin.  Pian vietetäänkin sitten 100 vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää ja huomenna täytyisi suunnitella mitä me silloin syödään.  Täällä on taas elelty aikamoista haipakkaa huonosti nukkuvan taaperon kanssa, mutta nyt taas huomaa että energiaa on itselläkin enemmän heti kun on ollut muutamia parempia öitä. Ehkä se tästä pikkuhiljaa! Harmittaa kun tuntuu, ettei ehdi oikein panostamaan blogiin niin paljon kuin haluaisi. Instagramiin  ja Blogin Facebook-sivuille päivittelen vähän useammin kuvia ja ihan arkisiakin kuulumisia, joten kannattaa seurata meidän menoa myös siellä.

Avainsanat: reseptit makeat herkut juhlat joulu vuotias voi vinkki vaniljasokeri valmistus valmistaa vaihe vahva vaahto täyte tässä tomusokeri tiramisu taapero säilyy syödä suunnitella suomi suklaa seurata resepti purkki porukka pohja piparkakku pikkujouluj pieni perhe nauha mitä me mauste mascarpone maku makea litra lisätä lasipurkki kuhlo kulho kourallinen kortti koristella koriste kirsikka kirjoittaa kiehauttaa kermavaahto kerma kelmu keksi kahvi jääkaappi jää jättää jälkkäri jälkiruoka jouluinen itsenäisyyspäivä instagram ihana herkullinen herkku helppo facebook energia blogi astia antaa annostella annos alkoholi 2dl 100g