Tänään on 15.12.2017 23:22 ja nimipäiviään viettävät: Heimo ja Sverker. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kotiliesi: Gråholmin Läkki ja lelu on tehnyt pläkkipeltiesineitä 1800-luvulta lähtien: ”Lyhdyn reikärivin pitää olla eläväänen”

Julkaistu: · Päivitetty:

Pöytäpuhelin pärähti soimaan keväällä 1996 Asko Gråholmin pläkkyrinverstaassa Vähänkyrön Hyyriän kylässä. Teollinen muotoilija Mikael Nygård siellä kysyi, kiinnostaisiko Gråholmia kehittää uusi pläkkituote tuotekilpailuun. ”Jaa mikä?”, Asko Gråholm kysyi. ”Vanhanaikainen hameenlämmitin kynttilälyhdyksi”, Nygård vastasi. Asia kiinnosti Gråholmia niin lujasti, että hän vietti sen parissa pajassaan kolme kuukautta melkein yötä päivää. Ankaran työstämisen jälkeen kynttilälyhty oli esittelykunnossa […] The post Gråholmin Läkki ja lelu on tehnyt pläkkipeltiesineitä 1800-luvulta lähtien: ”Lyhdyn reikärivin pitää olla eläväänen” appeared first on Kotiliesi.fi .

Avainsanat: vähäkyrö pläkkyrinverstas pläkkyri pläkkipelli maalla lyhty kynttilälyhty kari gråholm gråholmin läkki ja lelu asko gråholm ihmiset ja ilmiöt yötä viettää uusi soida pitää mikael lelu kotiliesi kiinnostaa kehittää hän fi asko ankara