Tänään on 15.12.2017 02:48 ja nimipäiviään viettävät: Heimo ja Sverker. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kääpiölinnan köökissä: Lohi-juustokakku saaristolaisleipäpohjalla ♥

Julkaistu: · Päivitetty:

Itsenäisyyspäiväksi tuli leivottua kakku jos toinenkin, mutta niistä yksikään ei jäänyt oman väen syötäväksi. Eipä sen puoleen, ei meillä väki niin herkuista enää piittaakaan. Kuivakakut katoaa kyllä, jos sellaisen leipoo ja jättää keittiön pöydälle näkyville, mutta muut jää enimmäkseen syömättä. Aivan kaikkia leivonnaisia en edes kuvannut, kun kerran ohjeet blogista jo löytyy, mutta osan kuitenkin voi teillekin esitellä. Ensimmäisenä voisi laittaa jakoon lohitortun ohjeen. Täytteen ohjeen nappasin Maku.fi-sivulta tai nykyään näyttää nimenä olevan Meillä kotona, pohjana oli sama saaristolaisleipäpohja kuin joskus kauan sitten tehdyssä kasvisjuustokakussakin. Mun mielestä täyte oli vähän turhan kiinteä, ehkä pikku tilkka kermaa lisää olisi voinut tässä toimia. Mutta sen mitä täytettä maistelin, niin hyvältä se maistui. Tällä ohjeella tehtynä pohja on aika paksu suhteessa täytteeseen, eli jos haluat ohuemman pohjan, käytä esimerkiksi 2/3 annetusta ainesmäärästä. Lohi-juustokakku saaristolaisleipäpohjalla  Pohja: n. 300 g saaristolaisleipää 100 g voita Täyte: 4 liivatelehteä 350 g kylmäsavulohta 1 punasipulia 50 g tuoretta tilliä 2½-3 dl kermaa 400 g tuorejuustoa (ruohosipuli) ½ dl sitruunamehua ½ tl mustapippuria Koristeeksi: kylmäsavulohta salaattia kurkkua persiljaa  tilliä luomusitruunaa  Aja leipä muruksi yleiskoneen leikkuuterällä. Sulata voi ja sekoita se leipämurun kanssa tasaiseksi. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle joko irtopohjavuoan reunan tai reunavuoan (halk. n.24-25cm) sisään. Painele leipäseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.   Laita liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi pieneksi silpuksi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.   Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta seos pippurilla. Levitä täyte leipäkerroksen päälle tasaisesti. Anna lohi-juustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.   Pyöräytä terävällä veitsellä tai paletilla kakku irti reunavuoasta, nosta vuoka varoen pois. Koristele haluamallasi tavalla.

Avainsanat: voileipäkakut ja voileivät suolaiset leivonnaiset ruoka lohi leivonta juustokakut foodlover väki vuoka vuoaka voi vesi veitsi vaahto täyte tässä tuorejuusto tuli tilli tilkka syödä sulata sitruunamehu sipuli seos sekoittaen salaatti saaristolaisleipä pöydälle päivä puristaa punasipuli pohja pippuri persilja paksu ohje näyttää muut mustapippuri mitä maku maistua liivatelehti leipoa leivonnainen leipä laittaa kylmä kylmäsavulohi kuvata kuutio kuumenna kurkku kuhlo kotona koristella koriste kiinteä kerma keittiö kattila kadota kakku jääkaappi jää jättää juustokakku irtopohjavuoaka hienontaa hetki herkku fi esitellä esimerkki dl blogi aika