Tänään on 17.12.2017 15:49 ja nimipäiviään viettävät: Raakel ja Rakel. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Vatsasekaisin Kilinkolin: UUDET ASEET RUOKAHÄVIKKIÄ VASTAAN

Julkaistu: · Päivitetty:

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista hävikkiviikkoa. Ratsasin jääkaappimme ja ostin ruoanjämille uudet lasiset säilytysastiat. Tein  inventaarion jääkaappiimme.  Puolikas purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja. Kuinkahan kauan avatun purkin sisältö mahtaa säilyä käyttökelpoisena…?   Pakasterasiallinen ankankoipipurkista talteen lusikoitua rasvaa. Yritän muistella, milloin meillä on viimeksi valmistettu ankkaconfitia. Kenties ennen Sintin syntymää?   Kolme purkkia itse tehtyä appelsiinimarmeladia.   Vuodelta…ööö…2014?   Ja ne jääkaappimme murheenkryynit: viisi tiivistä pakasterasiaa, joita en halua edes avata. Tiedän niissä olevan hyväntahtoisesti jääkaappiin jemmattuja, sittemmin kaapinperälle unohtuneita (ja todennäköisesti paksun homekerroksen alle peittyneitä) tähteitä. Ruokahävikin torjuminen on yksi suosikkiteemani keittiössä. Olen ollut mukana ruokabloggaajien luomassa Hävikistä herkuksi -tempauksessa ja jakanut blogissa kymmeniä reseptejä ja vinkkejä aiheen tiimoilta. Siltikin noita pirullisia, haisevia jämärasioita löytyy jääkaapistamme aivan liian usein.   Ostin kolme läpinäkyvää, lasista rasiaa, keittiömme uudet aseet hävikin taltuttamiseksi. Kolme, sillä tuskin sen enempää tähteitä on järkevää jääkaappiin jemmata. Mikäli kaikki kolme ovat käytössä samanaikaisesti, voisi sen jo ymmärtää pienenä vinkkinä, että kenties olisi fiksua tyhjentää niistä edes yksi. Läpinäkyvää sen takia, että heti ensi silmäyksellä näkee, mitä rasia pitää sisällään. Aivan liian usein pakasterasiaan kun on unohtunut jotakin suurta herkkua, mikä harmittaa jälkikäteen.  Lasisia, sillä jos joskus kävisikin niin, että tähderuoka pilaantuisi jääkaapissa, ei lasiin jää makuhaittoja toisin kuin muoviin saattaa jäädä. Lasinen kulho on myös helppo sujauttaa suoraan höyryuuniin, jossa mikrottomina usein lämmitämme tähteet.  Mikä teillä aiheuttaa eniten ruokahävikkiä?  Lisää vinkkejä oman ruokahävikin pienentämiseksi löytyy blogista hävikistä herkuksi -tunnisteen alta. Kannattaa seurata blogia myös Facebookissa , sillä jaan hävikkiviikon aikana vinkkejä myös siellä. Postauksen ekassa kuvassa on uusiin rasioihin jemmattuna grillattua kanaa sekä maissintähkän palanen viikonlopulta sekä eilisen lihapullapastakastikkeen jämät. Kanat ja maissi pääsivät tänään lounassalaattiin. Hävikkiviikko järjestetään tänä vuonna jo neljännen kerran. Hävikkiviikko-kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja ruoan arvostuksen lisäämiseen. Lue lisää Hävikkiviikosta sekä viikon aikana järjestettävistä tapahtumista. f a c e b o o k   |   i n s t a g r a m   |   p i n t e r e s t

Avainsanat: hävikistä herkuksi yrittää ymmärtää vinkki viikonloppu tomaatti toukokuu tiimoilta tapahtuma säilyä sisältö seurata ruoka resepti rasia purkki pitää pieni palanen noita muistella mitä maissi lasi kuva kulho keittiö kannustaa kana kampanja jääkaappi jää herkku helppo grillata fiksu facebook blogi avata appelsiinimarmeladi aiheuttaa aihee