Tänään on 22.01.2018 19:46 ja nimipäiviään viettävät: Visa ja Fridolf. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kamomillan konditoria: Piparikuppikakut

Julkaistu: · Päivitetty:

Piparkakut ovat monelle yksi joulun perusmauista. Jostain syystä täältä blogista ei vielä löytynyt piparkakkujen makuisia kuppikakkuja, joten kävin tuumasta toimeen, paistoin niitä pellillisen ja syötin työkavereille. Tykkäsivät! Tein kuppikakkuihin spesiaaliyllätystäytteen vegetuorejuustosta ja Poppamiehen homejuustodippijauheesta. Jos olet homejuuston ja piparkakkujen yhdistelijä, todennäköisesti tykkäät ylläritäytteestäkin, mutta jos ajatus tuntuu liian oudolta, pysy piparikuppikakkujen perusohjeessa. Vinkki: Jos sinulta ei löydy reseptissä mainittuja yksittäisiä mausteita, mutta piparkakkumaustetta löytyy, voit käyttää sitä!   Piparikuppikakut, 12 kpl pohja 2 1/2 kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa 1/2 dl miedonmakuista öljyä 1 1/2 dl fariinisokeria 2 tl kanelia 1 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl maustepippuria 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta kuorrute 100 g vegaanista margariinia 5 dl tomusokeria 1 1/2 tl kanelia  1/4 tl vaniljajauhetta, 1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria hyppysellinen suolaa 2 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä uunissa leviämättömiä vuokia, kuten kartonki-, silikoni-, folio- tai amerikan vuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Sekoita kauramaito, öljy, fariinisokeri, kaneli, kardemumma, suola ja maustepippuri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 22 minuuttia. Pohjat ovat kypsät, kun niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. Sekoita margariini, puolet tomusokerista, kaneli, vaniljajauhe ja suola tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää kauramaito ja loppu tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuppikakkupohjien päälle kauniiksi tötteröiksi. Pakastaminen: Pohjat voi pakastaa ja kuorruttaa myöhemmin. Myös kokonaiset kuppikakut voi pakastaa, mutta niiden ulkonäkö voi kärsiä sulamisen aikana. Anna kokonaisten kuppikakkujen sulaa hitaasti jääkaapissa. Spesiaaliyllätys homejuustofaneille! 100 g vegetuorejuustoa (Tofutti, Violife tai Oatly) 1 rkl Poppamiehen Blue Cheese -dippijauhetta* 1/4 dl tomusokeria Sekoita kaikki aineet tasaiseksi. Tee jäähtyneeseen kuppikakkupohjaan pieni kolo ja täytä se homejuustotäytteellä. Pursota kuorrute kuppikakun ja ylläritäytteen päälle. *Poppamiehen homejuustonmakuista dippijauhetta voi ostaa monista perusruokakaupoista sekä Vegekaupasta. Tuote on täysin vegaaninen.

Avainsanat: soijattomat pähkinättömät kuppikakut joulu öljy vuoka voi vinkki vehnäjauho vegaani vegaaninen vaniljasokeri vaniljajauhe vanilja uuni ulkonäkö tuote tomusokeri toukokuu tikku tee taikina sähkövatkain suola sulaa soija sinä siivilöidä resepti puhdas pohja piparkakku pieni paperinen pakastaa paistaa ostaa minuutti mauste margariini makuinen aurinkolasi leivinjauhe käyttää kärsiä kuppikakku kuorrute kuohkea keskitaso kaura kartonki kardemumma kaneli jääkaappi folio fariinisokeri dl cheese blue blogi aromi amerikka ajatus aine 1/4