Tänään on 22.05.2018 20:43 ja nimipäiviään viettävät: Hemminki, Hemmo ja Hemming. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Jauhoton taikina:

Tacopizza

Julkaistu: · Päivitetty:

Joskus niitä jämiä kertyy jääkaappiin ja kuivakaappiin. Joulun jäljiltä on juustokannikoita, erilaisia lihoja ja kasviksiakin. Jonkun viikonlopun jäljiltä meiltä löytyi nachoja. Hetken pyörittelin ajatusta mielessäni ja päädyin tekemään tacopizzaa. Minulla ei ollut siihen mitään ohjetta, mutta nyt ei olekaan kyse mistään rakettitieteestä, vaan lähinnä ideoista ja omista lempimauista. Tacopizza Laitan tähän kaksi erilaista pizzapohjaohjetta. Toinen on hyvin helppo, toisessa käytetään hapanjuurta. Kummankin olen julkaissut jo aiemmin. Käytä kumpaa vaan tai omaa suosikkiasi. Helppo pizzapohja n. 30 cm halkaisijaltaan 3 dl kädenlämpöistä vettä 2 rkl oliiviöljyä 2 tl kuivahiivaa 100 g durum-jauhoja 300 g erikoisvehnäjauhoja 1 tl suolaa Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita käsin taikinaksi. Anna nousta leivinliinalla peitettynä puoli tuntia. Hapanjuuri pizzapohja 100 g ruokkimatonta taikinajuurta 300 g kädenlämpöistä vettä 350 g vehnäjauhoja 100 g durumjauhoja 1 tl suolaa 2 rkl öljyä Mittaa juuri ja vesi kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää jauhot, suola ja öljy. Vaivaa löysäksi taikinaksi. Peitä leivinliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Siihen voi mennä pitkäkin aika, varsinkin jos juuri on kylmää. Varaudu nostattamaan yön yli tai esimerkiksi tee taikina aamulla, niin se on leivottavissa illalla. Koska vaivausaika ei ole pitkä, tämän ehtii hyvin tekemään melkein milloin vain.  Tacopizzan täytteet: 2-3 dl tacokastiketta (osa voi olla tavallista tomaattista pizzakastiketta) 300-400 g kypsiä broilerpaloja, vahvasti maustettuna (chiliä, korianteria, paprikaa, sipulia, suolaa, pippuria jne) 150 g juustoraastetta 100 g oranssia cheddaria (meillä oli viipaleita)  Halutessasi ananasta, sipulia, tomaattia, sieniä, peperonia, jalapenoja, oliiveja tms Vaivaa kevyesti taikina nousemisen jälkeen. Jaa sopivankokoisiksi paloiksi ja taputtele jauhoitetun käsin leivinpaperoidulle pellille. Täytä haluamillasi täytteillä ja paista 250 asteessa kypsäksi noin 5-7 minuutin ajan. Tarkkaile pohjaa koko ajan ettei se pala. Voit myös tehdä koko pellin kokoisen pizzan. Laita kypsän pizzan päälle tuoretta salsaa, salaattia, nachoja vähän pienempinä muruina sekä creme fraichea.  Tässä vielä pari erilaista salsaohjetta. Voit valita jommankumman niistä tai oman suosikkisi. Salsa on siitä kiitollinen, että sitä voi muuttaa oman maun mukaiseksi. Mangosalsa 1 kypsä mango 1 kypsä avokado 1/2 punasipulia 1/2 punaista paprikaa hyvää chiliä maun mukaan, käytin 'Brown large habaneroa' puolikkaan limen mehu persiljaa tai korianteria halutessasi Silppua sipuli sekä chili pieneksi. Kuutioi mango, avokado ja paprika. Sekoita kaikki yhteen ja tarkista maku. Lisää halutessasi yrttisilppua, lisää limeä tai pippuria. Anna maustua tunnin verran jääkaapissa. Persimonsalsa 1 persimon hedelmä 1/2 paprika pieni punasipuli 2 tomaattia chiliä maun mukaan  liraus ruokaöljyä  limen mehua maun mukaan suolaa ja pippuria maun mukaan Silppua ainekset pieneksi. Sekoita joukkoon öljy, lime, suola ja pippuri. Tarkista maku ja lisää halutessasi tarvittavia aineita. Tarjoa salsa tacorullan ja salaatin kanssa.

Avainsanat: munaton öljy voi viikoloppu vesi valita vaiva täyte tässä tunti pohja pizzapohja pizza pippuri pieni persilja pelti pari paprika pala oranssi tomaatti tee oliiviöljy oliivi ohje muuttaa mehu maustua mango maku lime large kypsä kylmä kuutioida kulho kuivahiiva jälki juustoraaste julkaista joulu jauhot korianteri koko kiitollinen jääkaappi jämä ilta helppo hedelmä esimerkki dl creme chili avokado ananas ajatus aines aine aika taikina suosikki suola sipuli silppu sieni salsa salaatti päätyä puoli punasipuli punainen