Tänään on 25.02.2018 13:42 ja nimipäiviään viettävät: Tuija, Tuire ja Jessica. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

viva ciabatta!: joulua puput! ..myöhässä

Julkaistu: · Päivitetty:

 ah! Kun mä nyt vaan höpsöttelen bissejen parissa, siis baarissa että kotona panohommissa ja joulubisseissä on kauan sitte siirrytty pois siitä että jouluolut on se sama vanha mutta tehään siitä himpun vahvempi ja tummempi ja piirretään etikettiin joku poro tai joulukana. Nii Kai joululeivänkin voi tehdä muutoin kun lisäämällä mukaan ne mausteet, siirapin ja sopivasti rasvaa. Jotain muuta jouluisaa? Joulukuusen voisi uuttaa ja voidella silla fougasse-tyylisen leivän tai Petterin pistää lihapiirakaksi. Tai helpommin ja luultavammin paremmalla lopputuloksella ihan vaan taikinaan punajuurta ja sinihomejuustoa? Keitetty punajuuri ihan hyvän kokoseksi nopaksi että tietää oikeasti sen olevan sielä ja iso möntti sinihomejuustoa. Eikä leipään tarvi piirtää edes joulukanaa, ne tjuaa muutenkin. sinihomejuustopunajuurileipä 250 g vehnäjauhoja 165 g vettä 80 g punajuurta 40 g sinihomejuustoa 10 g ruisjauhoja 10 g öljyä 3 g hiivaa Kuutioi punajuuri, pienempi kuutio on helpompi leipoa taikinaan mutta on tylsempi, hyvä keskitie pitää löytää. Kuutioi myös juusto ja laita se pakkaseen. Punnaa kaikki muut aineet taikina koneen pataan ja vaivaa kunnolla. Taittele punajuuri ja juusto mukaan. se ei välttämättä ole helpointa koska tavaraa on nii paljon. Anna taikinan nousta öljytyssä astiassa yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä ota taikina pariksi tunniksi lämpeämään ja leivo leiväksi. Nosta ja paista.  perinteiselllä ulkoasulla kunnon jölliköillä

Avainsanat: öljy voidella voi vanha vaiva tunniksi tietää taikina sinihomejuusto ruisjauho punajuuri poro pitää piirtää pienempi petteri pata pari pakkanen muut mauste löytää leipä leipoa kuutioida kuutio kotona kone keskitie keitetty jääkaappi juusto jouluolut joulukuusi joulu iso hiiva baari astia aine