Tänään on 21.07.2018 14:45 ja nimipäiviään viettävät: Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna ja Jenny. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Omat Eväät:

Appelsiininmakuiset mantelipikkuleivät, florentinet

Julkaistu: · Päivitetty:

Tulee 6-8 kpl 1 kananmunanvalkuainen 2 rkl intiaanisokeria tai muuta makeutusta maun mukaan 1 luomuappelsiinin raastettu kuori tai pomeranssinkuorijauhetta (ruokakaupan maustehyllystä) ripaus aitoa vaniljaa 130 g mantelilastuja Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti öljyllä. Jos unohdat voitelemisen, pikkuleivät tarttuvat kiinni paperiin ja saattavat rikkoutua kun yrität irrottaa niitä. Makuun se ei vaikuta. Jaa taikina noin ruokalusikallisen kokoisiksi kasoiksi pellille. Levitä kasat veteen kastetulla haarukalla mahdollisimman ohuiksi levyiksi pellille. Jos haluat reunoista rapeita ja sisältä mehevän tahmeita pikkuleipiä, jätä ne paksummiksi. Jos haluat täysin rapeita, levitä ne mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Varo etteivät reunat pala.

Avainsanat: pikkuleivät manteli leivonnaiset karppi kananmuna öljy voitele vesi vanilja vaikuta uunipelti taikina sekaisin pikkuleipä pelti paperi pala minuutti leivinpaperi kuori kuhlo haarukka aito aine


blogivirta.fi