Tänään on 24.04.2018 03:46 ja nimipäiviään viettävät: Pertti, Albert, Altti ja Albertina. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Terhin keittiössä: Juustoinen jauheliha-simpukkapastavuoka

Julkaistu: · Päivitetty:

Ihanaa, näin Instassa vaiko FB:ssä reseptin ruokakolleegalt a joka vastasi pohdintaani mitä tehdä simpukkapastasta. Olin ostanut pussin ks. pastaa jo muutama kuukausi sitten mutta jaksamisen vuoksi se on nököttänyt siellä kaapissa, enkä oikein keksinyt mitä tehdä. Hemmetin iso pussi joten nyt otin pussin haltuun. Alkuun kuuluu tämmönen "tee viikkoja etukäteen" homma. Mä inhoan näitä blogeissa koska haluun kaiken just ja nyt. Mutta. Jos haluat aivan taivaallista jauhelihakastiketta tähän reseptiin niin sulla pitää olla semmonen pikkunen pakasterasia punaviinisoossia (vajaa 2 dl) tän ohjeen mukaan. Tee tämä pari päivää ennen tai vaikka kuukausia jos pakastat. Punaviinikastike: 4 rkl voita 2 rkl sokeria 1 varsisellerin varsi 1 porkkana 2 salottisipulia 1 valkosipulin kynsi pullo punaviiniä tuoretta rosmariinia kourallinen  tuoretta timjamiinia kourallinen 5 dl Demi-glagea myllysuolaa mustapippuria myllystä Pilko porkkana pieniksi kuutioiksi, varsisellerin varsi pieniksi paloiksi ja hienonna salottisipuli. Lisää kasariin (korkeareunainen paistinpannu) voi sekä porkkanakuutiot, pilkottu sellerinvarsi,  hienonnettu salottisipuli sekä puristettu valkosipuli. Kuullota hetki, raaka-aineet ei saa ruskistua.  Lisää sokeri ja anna karamellisoitua. Lisää joukkoon punaviini sekä rosmariini & timjamiini. Mausta suolalla ja keitä kasaan, niin että kastikkeesta jää noin puolet.  Lisää Demi-glace ja keitä jälleen kasaan noin puolisen tuntia, kastike paksuuntuu. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Siivilöi soossi. Minä siis tein tätä soossia ruoalle josta sitä jäi ja laitoin loput pakkaseen, sain kaksi pientä pakasterasiaa - ehkä noin 2 dl rasia. Ja sitten lähetään -> lue resepti ensin,  valmistuu samaa tahtia

Avainsanat: pasta liha kastikkeet vuoka vuoaka voitele voi viimeiseksi viikko vesi varsi valkosipuli valkopippuri vaiko uuni tässä tunti tomaatti tee tahti suola sulata sokeri simpukkapasta siivous siivilöidä ruokalusikka rosmariini resepti rasia raaka pussi punaviini pullo porkkana pohja pitää perhe pari pannu pala pakkanen onnellinen olin ohje nauta mylly muutama mustapippuri mitä minä minuutti maku maito lämpö lusikka kynsi kuutio kuukausi kourallinen koko kerros kattila kastike karamellisoitu kaappi jää juustoraaste juustoinen juusto jauhelihakastike jauheliha iso instagram inho homma hienontaa hetki herkku fb dl demi blogi aine 2dl