Tänään on 19.01.2018 21:34 ja nimipäiviään viettävät: Heikki, Henrik, Henri, Henrikki, Henry, Henrika ja Henrietta. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Kaakao kermavaahdolla: KOSKENLASKIJA-KANAKEITTO

Julkaistu: · Päivitetty:

Blogiin on toivottu lisää näitä meidän arkiruokia ja tässä olisi nyt yksi tämän hetken lempparini. Keiton valmistaminen vie hetken aikaa, mutta tätä tulee niin suuri kattilallinen että siitä riittää hyvin muutamaksi päiväksi. Pyrin usein tekemään ruokaa sen verran, että sitä riittää vielä seuraavan päivän lounaalle. Helpottaa huomattavasti, kun voi ulkoilun tai kerhon jälkeen tulla lapsen kanssa kotiin ja lämmittää jääkaapissa valmiina odottavan aterian. KOSKENLASKIJA-KANAKEITTO 3 kpl broilerin koipireisiä 10 perunaa 10 porkkanaa 1 parsakaali 1 punainen paprika 2 yksikyntistä valkosipulia 1tlk maissia 250g vahvaa koskenlaskijajuustoa tuoretta persiljaa juustokuminaa paprikajauhetta chilijauhetta suolaa 2 kanaliemukuutiota 1 kasvisliemikuutio 1. Kypsennä broilerin koivet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. 2. Kuori perunat ja porkkanat ja pilko kuutioksi. Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi ja pilko paprika. 3. Kaada isoon kattilaan hieman öljyä ja lisää mukaan perunat, porkkanat ja parsakaali. Kuullota hetken aikaa ja purista joukkoon valkosipulit. Lisää joukkoon noin 1tl juustokuminaa ja 1tl paprikajauhetta sekä ripaus chilijauhetta. 4. Mittaa kattilaan vettä niin että vihannekset peittyvät kunnolla. Lisää kana- ja kasvisliemikuutiot kun vesi kiehuu. Anna keiton porista kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Lisää mukaan pilkottu paprika ja maissi. 5. Ota kypsät koipireidet uunista, irrota liha ja lisää sopivina paloina keittoon. 6. Lisää lopuksi koskenlaskija ja anna sulaa keiton joukkoon. Lisää vielä halutessasi mausteita ja viimeistele annokset tuoreella persiljalla. Vahva koskenlaskijajuusto sopii keittoon mielettömän hyvin ja tuo siihen kivasti lisämakua. Voit laittaa mausteita oman mielesi mukaan, itse en lisännyt suolaa enää erikseen kun sitä tuli jo valmiista maustekuutioista ja tätä meillä söi hyvällä ruokahalulla myös taapero. Tähän aikaan vuodesta tulee kokkailtua paljon erilaisia keittoja. Tykkään kasvissosekeitoista ja esimerkiksi tämä paahdettu tomaatti-vuohenjuustokeitto  on ihan ehdottomasti yksi suosikeistani. Blogista löytyy reseptit myös mm. näihin: myskikurpitsa-salviakeitto , meksikolainen kanakeitto , jossa kanaliemi on tehty alusta asti itse sekä peruna-kukkakaalisosekeitto   ja   k asvissosekeitto , jossa on perunaa, purjoa ja porkkanaa. Leppoisaa sunnuntaita!

Avainsanat: ruoka reseptit keitto öljy voi vihannes vesi valmistaminen valkosipuli vahva uuni tässä tuli tomaatti taapero suuri suola sunnuntai sulaa resepti päivä puristaa punainen porkkana porista peruna persilja pehmeä parsakaali paprikajauhe paprika paloitella pakkaus paahdettu ohje meksiko mauste maissi lämmittää lapsi laittaa kuori kerho kattila kana jääkaappi juustokumina helpottaa esimerkki chilijauhe broileri blogi ateria annos alusta 250g lounas liha