Tänään on 22.05.2018 18:52 ja nimipäiviään viettävät: Hemminki, Hemmo ja Hemming. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
KOTONA:

Mausteinen uunilohi

Julkaistu: · Päivitetty:

Pitkästä aikaa valmistin uunilohta. Tämä oli hieman itä'maisvaikutteinen lohiruoka, mutta erittäin hyvää. Lisuukkeksi  kypsyivät perunalohkot ja kasvikset. Uunilohi n 400 g lohifilettä nahattomana reilu tl suolaa 1 tl paprikaa jauheena 1 tl fariinisokeria  1 rkl puristettua sitruunamehua 1 valkosipulinkynsi (isohko) raastettuna 1 1/2 dl ruokakermaa 10% Poista fileestä nahka. Leikkaa filee kahtia. Aseta fileet uunivuokaan. mausta suolalla, paprikalla, fariinisokerilla, sitruunamehulla ja valkosipuliraasteella. Kaada ruokakerma fileiden päälle. Paista keskiosassa 225-asteessa n 15 minuuttia. Lisukkeet Kuori ja viipaloi perunat. Keitä aldenteksi suolalla maustetussa vedessä. Paista perunaviipaleet pakastekasviksien kanssa n 5 minuuttia. Mausta suolalla. Sekoita salaattiin pilkottua kesäsipulia varsineen. Sekoita mukaan vinaigrettekastike, jossa  oliiviöljyä, puristettua sitruunamehua, sokeria ja mustapippuria sekä muutama kirsikkatomaatti   Helppo lohiruoka lisukkeineen

Avainsanat: ruoka lohi kalaruoka vesi valmistaa valkosipulinkynsi uunivuoka suola sokeri sitruunamehu salaatti ruokakerma raastaa peruna paprika oliiviöljy nahka muutama mustapippuri minuutti mausteinen kuori kirsikkatomaatti kasvikset helppo file fariinisokeri dl aseta