Tänään on 25.02.2018 13:26 ja nimipäiviään viettävät: Tuija, Tuire ja Jessica. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Pikkukiviä: Resepti uusiksi - täällä onkin vain nyhtistä

Julkaistu: · Päivitetty:

Ruokaidea lähti tänään perunoista, ajattelin sellaisia isoja lohkoperunoita ja paistetuille savutofusiivuille tuli kannatusta myös. Kun sitten äänestyspaikan jälkeen pääsin kauppaan, siellä ei ollutkaan tofua! Kaikki hyllypaikat olivat tyhjiä! Tähän on tultu! (Toki olisin halunnut vain yhden paketin savunmakuista.) No, kyseinen market on varma nyhtispaikka ja vielä hetken mietin tofusiivuja ja nyhtiksen ostamista “varalle”, mutta samalla sain aivoni nyrjäytettyä toiseen reseptiin eli peruna-parsakaali-savutofupaistokseen ja sen modaamiseen: Juurespaistos inkiväärinyhtiksellä ja kookoksella perunoita - ehkä kilo porkkanoita - ehkä kahdeksan varsiselleriä - noin kolme vartta inkiväärinyhtökauraa - 1 pkt karrijauhetta - 3 tl hajupihkaa soijakastiketta - melko loraus oliiviöljyä - vähintään puoli desiä kookosmaitoa - 1 prk vettä Lohko perunat ja porkkanat - ei tarvitse edes kuoria! - ja pätki selleri sopiviksi paloiksi. Parasta olisi sekoittaa (aika isossa) kulhossa kaikki muu paitsi kookosmaito: lohkot, karri, soijakastike, öljy ja nyhtis. Sitten seos syväreunaiseen uunivuokaan ja päälle kookosmaito ja vettä (kuumalla vedellä saa jäyhän kookoksen nesteeksi). Alkuperäisessä reseptissä vettä laitettiin kookosmaitotölkillisen verran - tänään se oli vähän liian paljon. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen, sekoita välillä ja anna olla kunnes perunat ovat kypsiä, ehkä noin tunti. Tarjoile sellaisenaan tai riisin kanssa.

Avainsanat: vegaani resepti nyhtökaura öljy vuoka vesi varma uunivuoka uuni tunti tuli tarvita soijakastike seos selleri sekoittaa riisi puoli porkkana peruna parsakaali pala paketti ostaa oliiviöljy muu market lohko kypsä kuhlo kookosmaito kilo karri kahdeksan alkuperäinen