Tänään on 21.02.2018 07:04 ja nimipäiviään viettävät: Keijo, Alf ja Alva. MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI

Appelsiineja ja hunajaa: Aika ruma mutta herkullinen lehtikaalifrittata

Julkaistu: · Päivitetty:

Eilen,  viikonlopun alla,  ostin hetken mielijohteesta  ison kimpun lehtikaalia eräästä vihanneskaupasta.  Lehtikaalia laitan yleensä smoothieihin, tai teen niistä  lehtikaalisipsejä, mutta nyt lehtikaalia päätyi tähän herkulliseen mutta aika rumaan frittataan .   Useissa ohjeessa frittatan yläpuoli kypsennetään lopuksi grillivastuksen alla, sen jälkeen kun alapuoli on saanut väriä,   mutta minä tein tämän kokonaan kannellisessa  paistinpannussa. Tähän tuli myös sipulia, ja karamellisoitua sipulia ja lehtikaalia sisältävä  frittata oli hurjan herkullinen viikonlopun aamiaisruoka; hieman vaihtelua shakshukaan ,  jota yleensä teen viikonloppuisin. Frittatasta ei tullut kaunis, mutta uskokaa että tämä on todella herkullista, rumasta ulkonäöstään huolimatta;D Minä tein tästä kevyen version, koska jääkaapissa oli vain raejuustoa,  mutta maukkaammalla juustolla tästä tulee vieläkin parempi. Lehtikaalifrittata 4 kananmunaa 1 iso sipuli pilkottuna 3 dl suikaloitua  lehtikaalia 2 valkosipulin kynttä, veitsellä pieneksi leikattuna ½ tl chilihiutaleita ½ dl vettä  3 rkl raejuustoa (tai mitä tahansa muuta juustoa ½ dl) 1 rkl kikhernejauhoa 1 rkl riisijauhoa 2 tl paprikajauhetta, yrttimaustetta, (pizzamaustetta) suolaa maun mukaan (suolaista juustoa käytettäessä vähemmän) 2 rkl öljyä paistamiseen Sipuli pilkotaan.  Öljyä lämmitetään  pannussa, ja sipulin annetaan ruskistua matalalla lämmöllä.   Kun sipuli on saanut väriä, lisätään valkosipuli, ja seosta paistetaan muutama minuutti.  Tämän jälkeen lisätään lehtikaalisuikaleet. Kananmunat sekoitetaan, lisätään raejuusto (tai muu juusto) sekä mausteet.   Kikherne-ja riisijauho sekoitetaan vähitellen ½ desiin vettä, ja seos yhdistetaan munaseoksen kanssa.  Kun sipuli on hyvin ruskistunutta, ja lehtikaali pehmentynyt, kaadetaan  munaseos paistettujen kasvisten päälle. Munaseosta levitetään lastalla niin että sitä on kokonaan pannun alueella. Lämpö käännetään minimiin, ja pannu peitetään kannella. Frittatan annetaan kypsyä hiljalleen,  kunnes yläpuoli on jähmettynyt, jonka jälkeen pannu käännetään varovaisesti niin että frittata liukuu lautasen päälle.  Pannulle voi tässä vaiheessa lisätä vielä tilkka öljyä, ja frittata asetellaan takaisin pannuun , niin että myös alapuoli saa väriä. Paistolämpötilaa nostetaan keskilämmölle, ja frittataa paistetaan kunnes alapuolikin on saanut kunnolla väriä. Frittatan annetaan hieman jäähtyä ennen tarjoilua,  jonka jälkeen siitä on helppo leikata palasia. Frittata maistuu vaikka salaatin kanssa:) Ruma mutta hyvä. Talvi on kyllä parasta aikaa Välimeren  maissa.  Aamulla naapurin ja koirien (meidän molempien) kanssa aamulenkillä alueella  , jossa kasvaa kiiltomalvaa. Kiiltomalvan lisäksi löysin erään omakotitalon aidan ulkopuolella kasvavan kumkvattipuun. Koska puu oli kadun puolella , kokonaan, voi siitä vapaasti poimia hedelmiä. Poimin siitä kaikki jäljellä olevat hedelmät.

Avainsanat: kaunis kasvis sipuli seos kasvaa karamellisoitu kananmuna katua jääkaappi juusto iso herkullinen helppo hedelmä hedelmiä dl aika salaatti ruma riisijauho raejuusto puu poimia paprikajauhe pannu paistaa ohje nostaa naapuri muutama sitrus mitä minä minuutti mauste lämpö lisätä levittää leikata lehtikaali lautanen lasta koira kikhernejauho muu nelkytplusblogit kasvisruoka kaalit gluteeniton öljy yrttimauste välimeri voi viikoloppu viikonloppu veitsi valkosipuli vaihe usea ulkopuolella tässä tuli tilkka teen tarjoilu talvi suola sisältää villivihannes