Tänään on 16.10.2018 15:29 ja nimipäiviään viettävät: Sirkka, Sirkku, Stella, Vesta ja Diana. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sillä sipuli:

Mustamakkarahodarit ja puolukkamajoneesi

Julkaistu: · Päivitetty:

Tähän ruokaan idea tuli vuoden 2017  Tuska-festareilta , jossa emme edes olleet. Sähköpostimainossyistä päädyimme tiirailemaan Tuskan mustanpuhuvaksi mainostettua ruokatarjontaa, jossa komeili yhtenä annoksena mustamakkara hodari puolukkamajoneesilla. Jukka innostui asiasta heti, sillä mies pitää tuosta ryynisestä verimakkarasta kovasti. Toimeennuimme asiassa kuitenkin vasta nyt, mutta onneksi edes nyt. Mies piti kokonaisuudesta todella kovasti! Minulle mustamakkara ei edusta herkullisuutta, vaikka muuten en veriruokia karta ja ryynimakkaraakin olen oppinut syömään. Jukka sai siis syödä mustamakkarahodarinsa yksin meidän muiden nassuttaessa tavallisia versioita.  Hodarisämpylät tehtiin Voisilmäpeli-blogista   tutulla ohjeella  . Nyt Jukka käytti desin verran vähemmän jauhoja ahkeran vaivauksen ansiosta. Makkaran lisäksi sämpylän väliin päätyi tässä meidän versiossamme vain puolukkamajoneesia ja rapsakaksi paahdettua sipulia. Jos majoneesia jää yli hodaritarpeen, sillä voi maustaa vaikkapa  coleslawn , jota me taas tungimme perushamppareiden väliin. PUOLUKKAMAJONEESI perusmajoneesia ( ohje täällä ) 1 dl puolukoita Tee majoneesi. (Keltuaisen erottelusta jääneellä valkuaisella voit voidella hodarisämpylät). Survo puolukat rikki. Nostele haarukalla puolukoita niin ettei ihan kaikkea mehua mene majoneesiin. Sekoita. HODARISÄMPYLÄT 8 kpl 4 tl sokeria                           2,5 tl kuivahiivaa                    3 dl  lämmintä vettä     2 rkl rypsiöljyä                      2 tl  suolaa                          6-7 dl  vehnäjauhoa          voiteluun: munanvalkuaisia Sekoita sokeri, kuivahiiva ja ½ desiä lämmintä vettä. Odota noin 5 minuuttia kunnes seos alkaa hieman kuplia. Lisää loppu vesi, öljy ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n.10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Jos taikina tarttuu kovasti käsiin, lisää jauhoa tarpeen mukaan, mutta vältä laittamasta jauhoa yhtään enempää kuin on pakko. Kohota taikinaa lämpimässä, ei-vetoisassa paikassa 1 ½ tuntia. Jaa sen jälkeen taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele hodarisämpylän muotoisiksi.  Asettele leivinpaperin päälle. Peitä sämpylät liinalla ja kohota vielä puolisen tuntia. Voitele valkuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kohonneet ja saaneet hieman väriä. Tarjoa haaleana tai kylmänä.  KOKOA HODARIT sämpylä mustaa makkaraa puolukkamajoneesia paahdettua sipulia Lämmitä pätkä mustaa makkaraa.  Laita mustamakkara halkaistun sämpylän väliin.  Lusikoi päälle puolukkamajoneesia. Ripsi päälle paahdettua sipulia. 

Avainsanat: leivät/sämpylät *makkara öljy yksin voitelu voitele voidella voi vesi versio vaiva uuni tässä tuska tunti tuli tee taikina sämpylä syödä suola sokeri sipuli sileä seos sekoittaen rypsiöljy ruoka ripsi puolukoita puolukka pitää paahdettu onni ohje minuutti mies mehu me maustaa makkara majoneesi lämmin lämmittää liina leivinpaperi käsiin kuivahiiva koko jää jukka jauhot jauho idea haarukka festari edusta dl blogi aste 2017


blogivirta.fi